קאפקייקס קיפודי שוקולד ובייגלה
חובבי השילוב הממכר של מתוק עם מלוח המאפינס האלה בול בשבילכם! מאפינס (שמערבבים ואופים) רכים ושוקולדיים עם ציפוי מתוק-מלוח, קרמי-פריך
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
לקאפקייקס:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים טרופות
- 3/4 כוס חלב "תנובה"
- 2 כפות קקאו
- קורט מלח
- 1 כוס קמח תופח
לקרם:
- 1 גבינת שמנת נפוליאון 16% או מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
לתוספות:
- מקלות בייגלה
- ריבת חלב
- 50 גרם שוקולד חלב מומס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס. ממיסים בקערה שוקולד וחמאה לקרם אחיד. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים. מוסיפים חלב, קקאו ומלח וטורפים. מוסיפים קמח וטורפים לעסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
-
02.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא ע פירורים לחים. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים את מרכיבי הקרם ומורחים את המאפינס. נועצים מקלות בייגלה (אפשר לשבור את הקצה), מזלפים שוקולד וריבת חלב ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים