מאפינס בטטה מרווה טבעוני
מאפינס מעולים ששווה להכין כפול ולהקפיא – מצויינים לקחת אתכם ליום ארוך או לארוז לפיקניק
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
מצרכים:
- 1 כוס בטטה או דלעת או דלורית קלופה וחתוכה גס
- 3 עלי מרווה קצוצים
- מלח, פלפל
- 1 כף שמן זית
לבלילה:
- 1 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי, שום שמיר או טוסקנה "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/4 כוס מים
- 1 כף חומץ
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית שמרי בירה (לא חובה)
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- לעיטור: 10 עלי מרווה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את הבטטה בתבנית, בוזקים מרווה, מלח, פלפל ושמן זית, מערבבים בידיים ומפזרים בתבנית ואופים כ 30-40 דקות עד שהדלעת מתרככת ומשחימה. מצננים וחותכים לקוביות בגודל 1 סמ"ר.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים בעדינות.
-
03.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים