קאפקייקס שוקולד עם קרם מסקרפונה ותותים
עוגות שוקולד אישיות, רכות ועסיסיות עם גבעות של קרם מסקרפונה. פינוק מושקע למישהו שאתם אוהבים במיוחד! מתכון של דור משה שלא כדאי לפספס
המרכיבים ל12 יחידות:
- ¼ 1 (175 קרם) קמח
- ¼ כוס (35 גרם) קקאו
- ¼ 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ¾ כפית מלח
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים בגודל L
- כפית תמצית וניל
- כוס (200 גרם) סוכר
- גביע שמנת חמוצה 9% "השף הלבן"
- מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- ½ קופסת מסקרפונה השף הלבן
- 3 כפות אבקת סוכר
- 6 תותים
- ¼ מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 60 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
להכנת הקאפקייקס, מנפים בקערה גדולה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח. בקערה בינונית טורפים היטב את השמן, הביצים, הוניל, הסוכר והשמנת החמוצה. מאחדים בין התערובות ומחלקים לתבניות מאפינס מרופדות בעטרות נייר. אופים במשך 20 - 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת הקרם, בקערת מיקסר מקציפים במהירות נמוכה את השמנת, אבקת הסוכר והמסקרפונה. ברגע שהמסקרפונה נטמעת לחלוטין מגבירים את המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם רך. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל כל קאפקייקס.
-
04.
לקישוט, ממיסים בקערה קטנה את השוקולד והשמנת ומצננים מעט. מוזגים כפית מהקרם מעל כל קאפקייקס ונותנים לו לנזול. מניחים חצי תות מעל כל עוגה ומגישים.