מאפינס אוכמניות ופירורים – מתכון למאפינס האהובים | השף הלבן

מאפינס אוכמניות כמו באמריקה

אם גם אתם מחכים לטוס רק בשביל המאפינס אוכמניות, המתכון הזה בשבילכם! מאפינס רכים, חמאתיים ומלאים באוכמניות משגעות. דור משה השיג עבורנו את המתכון

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס אוכמניות כמו בסטארבקס
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל12 יחידות:

מאפינס:
  • 120 גרם חמאת תנובה מומסת
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • חצי גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • גרידה מחצי לימון
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח
  • חצי כפית מלח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס אוכמניות קפואות
לפירורים:
  • 50 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כוס (70 גרם) קמח לבן
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר דמררה
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת המאפינס: בקערה בינונית טורפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצים, הוניל, מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים היטב.

  • 02.

    בקערה קטנה, מנפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מאחדים בין תערובת הקמח לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים לבלילה את האוכמניות ומקפלים במהירות. ברגע שהאוכמניות נטמעות מפסיקים לערבב, על מנת שהבלילה לא תיצבע בסגול. ממלאים מנז'טים / תבניות מאפינס משומנות עד 3/4 גובה.

  • 04.

    להכנת הפירורים: מניחים במעבד מזון את כל הרכיבים ומעבדים עד לקבלת פירורים. מפזרים מעל המאפינס ואופים כ-15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(44)