בראוניז בוטנים בקונוס
עוגות שוקולדיות באריזה אישית. את קונוסי העץ הידידותיים לסביבה אפשר למצוא במחלקת הכלים החד־פעמיים. לחילופין, אפשר לאפות את הבראוניז בתבניות שקעים או מאפינס
המרכיבים ל6:
- 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- 75 גרם שוקולד מריר 60% לפחות שבור לקוביות
- 2 כפות גדושות חמאת בוטנים 100% טבעית
- ¾ כוס (135 גרם) סוכר חום מהודק
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס (60 גרם) קמח מצה
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 50 גרם בוטנים מלוחים קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מסדרים 6 כוסות חסינות חום בתבנית אפייה, ומעמידים קונוס עץ חד־פעמי בכל כוס (אם אין קונוסים, אפשר להשתמש בגביעי מאפין גדולים). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
ממיסים את החמאה עם השוקולד בסיר בינוני מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את חמאת הבוטנים וטורפים לתערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח מצה ואבקת אפייה ומערבבים בכף ערבוב קצר ככל האפשר - רק עד שכל הקמח נבלע בתערובת השוקולד. מוסיפים שני־שלישים מכמות הבוטנים הקצוצים ומערבבים מעט כדי לפזר אותם בתערובת.
-
03.
מחלקים את תערובת השוקולד בין הקונוסים. מעטרים למעלה בשארית הבוטנים הקצוצים. אופים במרכז התנור במשך 25 דקות - העוגות מוכנות כשמרכזן עדיין לח ונראה לא לגמרי אפוי. מצננים. אוכלים בכפית מתוך הקונוס או מקלפים (בזהירות, כדי לא לשבור את השפיץ של העוגה) את מעטפת העץ, ומעבירים את קונוס העוגה לצלחת הגשה.הערה: אם בין האוכלים יש ילדים מתחת לגיל 5, מקפידים לקצוץ את הבוטנים לחתיכות קטנטנות ומוותרים על העיטור.
טיימר מופעל