עוגת גבינה קרם ברולה – מתכון מרשים וטעים לחג | השף הלבן

עוגת גבינה קרם ברולה

נטלי לוין עם מתכון לעוגת גבינה קרם ברולה, שילוב נפלא בין שני קינוחים: עוגת גבינה ונילית עם קראסט של סוכר מקורמל. מתכון חובה לשבועות שישאיר רושם על כולם.

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10:

לברולה:
  • 3-4 כפות סוכר
לבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
  • 125 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח
  • 5 ביצים L בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

    מערבבים בקערה ביסקוויטים וחמאה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. אופים 10 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    להכנת המלית: שמים בקערה גבינות, שמנת חמוצה, סוכר, וניל ומלח ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 04.

    מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבוב בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קורנפלור, מערבבים לעיסה אחידה ויוצקים על הבסיס האפוי.

  • 05.

    מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

  • 06.

    אופים 60-70 דקות עד שהעוגה זהובה, תפוחה מעט והיא רוטטת קלות במרכז.

    טיימר מופעל
    01:10:00
  • 07.

    מצננים כשעה בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4-5 שעות.

  • 08.

    לציפוי הברולה: מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל. מפזרים סוכר בחלקה העליון של העוגה ואופים 2-1 דקות עד קרמול הסוכר והשחמה. מגישים מיד, לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

    טיימר מופעל
    00:01:00
  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: אם יש לכם ברנר תוכלו להיעזר בו לשלב הברולה (קרמול הסוכר) במקום תנור.

הכנת? כאן מדרגים
(34)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.