מאניק – עוגת סולת ויוגורט רוסית
עוגת סולת מפתיעה בטעמים וברכות שלה בזכות היוגורט שבה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל14 מנות:
מצרכים:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 גביע יוגורט ביו 3%
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאת תנובה, רכה
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס סולת 200 גרם
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
לגרסה הטבעונית:
- ניתן לטבען עם קרם קוקוס %28, ממרח סויה בטעם טבעי %9, כוס מחית תפוחים ושמן קוקוס.
לרוטב פירות היער:
- שקית לקט פירות יער סנפרוסט
- כוס סוכר
- כפית מיץ לימון
לציפוי:
- אבקת סוכר
להגשה לצד העוגה:
- שמנת של פעם/ שמנת חמוצה תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
בקלחת מבשלים את פירות היער עם הלימון והסוכר תוך כדי ערבוב כ־10 דקות ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה מניחים ביצים וחמאה ומקציפים 3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים שמנת להקצפה, יוגורט וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה, מוסיפים קליפת לימון מגוררת דק, תמצית וניל ומקציפים שוב.
-
04.
מקפלים אל התערובת את הסולת ואח"כ את הקמח התופח, נזהרים שלא לבחוש יותר מדי, רק עד הטמעת הקמח.
-
05.
מעבירים לתבנית מלבנית בינונית, או עגולה בקוטר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־40 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את רוטב פירות היער מבשלים את לקט פירות היער עם כוס סוכר וכפית מיץ לימון במשך 10 דקות על אש נמוכה.
טיימר מופעל
-
07.
מפזרים לאחר האפייה אבקת סוכר ומגישים עם פירות יער וכף שמנת חמוצה.
הכנת? כאן מדרגים