עוגת גבינה קרם ברולה
נטלי לוין עם מתכון לעוגת גבינה קרם ברולה, שילוב נפלא בין שני קינוחים: עוגת גבינה ונילית עם קראסט של סוכר מקורמל. מתכון חובה לשבועות שישאיר רושם על כולם.
המרכיבים ל8-10:
- 3-4 כפות סוכר
- 250 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
- 125 גרם חמאת תנובה מומסת
- 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27%
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
- 5 ביצים L בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
מערבבים בקערה ביסקוויטים וחמאה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. אופים 10 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת המלית: שמים בקערה גבינות, שמנת חמוצה, סוכר, וניל ומלח ומערבבים לעיסה אחידה.
-
04.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבוב בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קורנפלור, מערבבים לעיסה אחידה ויוצקים על הבסיס האפוי.
-
05.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
-
06.
אופים 60-70 דקות עד שהעוגה זהובה, תפוחה מעט והיא רוטטת קלות במרכז.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים כשעה בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4-5 שעות.
-
08.
לציפוי הברולה: מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל. מפזרים סוכר בחלקה העליון של העוגה ואופים 2-1 דקות עד קרמול הסוכר והשחמה. מגישים מיד, לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
טיימר מופעל
-
09.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: אם יש לכם ברנר תוכלו להיעזר בו לשלב הברולה (קרמול הסוכר) במקום תנור.