עוגת גבינה קרם ברולה – מתכון מרשים וטעים לחג | השף הלבן

עוגת גבינה קרם ברולה

נטלי לוין עם מתכון לעוגת גבינה קרם ברולה, שילוב נפלא בין שני קינוחים: עוגת גבינה ונילית עם קראסט של סוכר מקורמל. מתכון חובה לשבועות שישאיר רושם על כולם.

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8-10:

לברולה:
  • 3-4 כפות סוכר
לבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
  • 125 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח
  • 5 ביצים L בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

    מערבבים בקערה ביסקוויטים וחמאה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. אופים 10 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    להכנת המלית: שמים בקערה גבינות, שמנת חמוצה, סוכר, וניל ומלח ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 04.

    מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבוב בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קורנפלור, מערבבים לעיסה אחידה ויוצקים על הבסיס האפוי.

  • 05.

    מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

  • 06.

    אופים 60-70 דקות עד שהעוגה זהובה, תפוחה מעט והיא רוטטת קלות במרכז.

    טיימר מופעל
    01:10:00
  • 07.

    מצננים כשעה בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4-5 שעות.

  • 08.

    לציפוי הברולה: מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל. מפזרים סוכר בחלקה העליון של העוגה ואופים 2-1 דקות עד קרמול הסוכר והשחמה. מגישים מיד, לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

    טיימר מופעל
    00:01:00
  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: אם יש לכם ברנר תוכלו להיעזר בו לשלב הברולה (קרמול הסוכר) במקום תנור.

הכנת? כאן מדרגים
(34)