עוגת גבינה אפויה | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה

המתכון המנצח של עדי קלינגהופר לעוגת גבינה אפויה עם גבינת כנען של תנובה

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה
צילום: עדי קלינגהופר

המרכיבים לעוגה משפחתית:

  • 250 גרם גבינת כנען של תנובה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 2 מיכלים של שמנת חמוצה/שמנת של פעם
  • 250 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 6 ביצים
גודל תבנית: תבנית בקוטר 22

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.

  • 02.

    בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים כדי ליצור אדים בתנור.

  • 03.

    משמנים את הרינג ועוטפים את התחתית עם נייר אפייה ונייר כסף כדי לוודא שהבלילה לא תזלוג במהלך האפייה.

  • 04.

    את דפנות הרינג משמנים היטב עם חמאה רכה.

  • 05.

    בקערה מפוררים גבינת כנען, מוסיפים גבינה לבנה, 2 שמנת חמוצה/שמנת של פעם, מחצית מכמות הסוכר ומערבבים.

  • 06.

    מפרידים את הביצים, את החלמונים מניחים בקערה של הגבינות ואת החלבונים שומרים בצד.

  • 07.

    מערבבים את החלמונים עם הגבינות, מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל וטורפים היטב. בשלב זה מומלץ להעביר את הבלילה למעבד מזון ולטחון היטב עד בלילה חלקה.

  • 08.

    מעבירים את בלילת הגבינות אחרי שטחנו בחזרה אל הקערה.

  • 09.

    בקערת המיקסר מניחים חלבונים וסוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפת חלבונים יציבה.

  • 10.

    מעבירים מחצית מהחלבונים אל קערת הגבינות ומקפלים. לאחר מכן מעבירים את המחצית השנייה ומקפלים שוב עד קבלת בלילה חלקה, לקראת הסוף מומלץ לקפל עם מטרפה כדי לוודא שאין גושים.

  • 11.

    מוזגים את הבלילה אל הרינג ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    לאחר 20 דקות מורידים את מעלות התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות במשך כשעה, מכבים את התנור.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 13.

    משאירים את העוגה לצינון שעה בתנור, לא פותחים את דלת התנור.

  • 14.

    רק לאחר כשעה אפשר לפתוח את דלת התנור ולהעביר את העוגה לקירור למשך הלילה.

  • 15.

    לאחר לילה במקרר מחלצים את העוגה מהרינג, מעבירים בזהירות לצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

  • 16.

    העוגה נשמרת במקרר במשך כ-4 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(22)