עוגת גבינה אפויה
המתכון המנצח של עדי קלינגהופר לעוגת גבינה אפויה עם גבינת כנען של תנובה
המרכיבים לעוגה משפחתית:
- 250 גרם גבינת כנען של תנובה
- 250 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
- 2 מיכלים של שמנת חמוצה/שמנת של פעם
- 250 גרם סוכר
- 50 גרם קורנפלור
- 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 6 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.
-
02.
בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים כדי ליצור אדים בתנור.
-
03.
משמנים את הרינג ועוטפים את התחתית עם נייר אפייה ונייר כסף כדי לוודא שהבלילה לא תזלוג במהלך האפייה.
-
04.
את דפנות הרינג משמנים היטב עם חמאה רכה.
-
05.
בקערה מפוררים גבינת כנען, מוסיפים גבינה לבנה, 2 שמנת חמוצה/שמנת של פעם, מחצית מכמות הסוכר ומערבבים.
-
06.
מפרידים את הביצים, את החלמונים מניחים בקערה של הגבינות ואת החלבונים שומרים בצד.
-
07.
מערבבים את החלמונים עם הגבינות, מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל וטורפים היטב. בשלב זה מומלץ להעביר את הבלילה למעבד מזון ולטחון היטב עד בלילה חלקה.
-
08.
מעבירים את בלילת הגבינות אחרי שטחנו בחזרה אל הקערה.
-
09.
בקערת המיקסר מניחים חלבונים וסוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפת חלבונים יציבה.
-
10.
מעבירים מחצית מהחלבונים אל קערת הגבינות ומקפלים. לאחר מכן מעבירים את המחצית השנייה ומקפלים שוב עד קבלת בלילה חלקה, לקראת הסוף מומלץ לקפל עם מטרפה כדי לוודא שאין גושים.
-
11.
מוזגים את הבלילה אל הרינג ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
12.
לאחר 20 דקות מורידים את מעלות התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות במשך כשעה, מכבים את התנור.
טיימר מופעל
-
13.
משאירים את העוגה לצינון שעה בתנור, לא פותחים את דלת התנור.
-
14.
רק לאחר כשעה אפשר לפתוח את דלת התנור ולהעביר את העוגה לקירור למשך הלילה.
-
15.
לאחר לילה במקרר מחלצים את העוגה מהרינג, מעבירים בזהירות לצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
-
16.
העוגה נשמרת במקרר במשך כ-4 ימים.