עוגת גבינה ולימונים של סבתא | השף הלבן

עוגת גבינה ולימונים של סבתא

עוגת הגבינה של סבתא עם קלתית פריכה, קרם מסקרפונה אפוי ולימונים מקורמלים שמשתלבים בול

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת גבינה ולימונים של סבתא
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נועה קנריק
המרכיבים לתבנית בקוטר 24:
המצרכים:
  • 300 גרם פתי בר
  • 140 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
למלית הגבינה:
  • 3 ביצים
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
לציפוי:
  • 1 מכל "שמנת של פעם" (200 גרם)
  • 2 כפות אבקת סוכר
לציפוי הלימונים:
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרסקים את הפתי בר במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ואת תמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים.

  • 03.

    מרפדים את התבנית ואת השוליים עד סופם בתערובת הפתי בר והחמאה, מהדקים ואופים 10-7 דקות. מוציאים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור, מיץ הלימון והלימון המגורר ומקציפים לתערובת אחידה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בפתי בר, מכניסים לתנור ואופים שעה בחום של 150 מעלות.

  • 06.

    מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר.

  • 07.

    להכנת קישוטי הלימונים המקורמלים - מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם 1/2 כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות. מניחים על נייר אפייה לצינון וייבוש.

  • 08.

    מצננים ומסדרים את פרוסות הלימון המקורמלות על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)