עוגת גבינה ופירורי קורנפלקס
הקורנפלקס כבש את עולם הקינוחים, ועכשיו תורה של עוגת הפירורים! את פירורי הביסקוויטים שדרגנו בקורנפלקס ושקדים שיוצרים מראה מפתיע לקינוח שכולם מכירים בשבועות
חלבי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8-10 מנות:
לקלתית ולפירורים:
- 5 כוסות (550 גרם) קורנפלקס
- 1/2 2 כוסות (300 גרם) שקדים או אגוזי מלך גרוסים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
- 1 כפית וניל
תוספת לקלתית:
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 חלמון
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
למלית:
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה “השף הלבן”
- 2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 9% או 15%
- 3/4 1 כוסות (210 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית מחית או תמצית וניל
- 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
משמנים את התבנית העגולה.
-
03.
שמים בקערה את הקורנפלקס, השקדים, המייפל והווניל ומערבבים לפיזור אחיד. מפזרים מחצית מהתערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים לגמרי.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לתערובת הנותרת חמאה מומסת, חלמון וקמח ומשטחים בתבנית העגולה. אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומצננים לגמרי.
טיימר מופעל
-
05.
שמים את מרכיבי המלית בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים לקרם חלק. מעבירים על הקלתית המצוננת, מפזרים את פירורי הקורנפלקס המקורמל, מכסים ומצננים במקרר 6 שעות לפחות לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים