עוגת גבינה יפנית | השף הלבן

עוגת גבינה יפנית

ידעתם שעוגת הגבינה היפנית נחשבת לאחת הטובות בעולם? דור משה עם מתכון ייחודי לעוגה עם מרקם אוורירי שלא תשכחו.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מצרכים:
  • גביע גבינת נפוליאון 25% (225 גרם)
  • ½ כוס חלב תנובה 3% (125 מ"ל)
  • 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 6 ביצים בגודל L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • כפית מחית וניל / תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • גרידה מליים / חצי לימון
  • ½ כוס קמח (70 גרם)
  • ½ כוס סוכר לבן + כף (115 גרם)
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

  • 02.

    מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ואת השוליים ברצועות נייר אפייה משומנות משני הצדדים (כך שהחמאה תדביק את הנייר לתבנית). העוגה תופחת מאוד בתנור ונייר האפייה אמור להגביהה את התבנית ולשמש מעיין "גדר".

  • 03.

    מניחים בסיר קטן עם תחתית עבה את גבינת השמנת והחלב ומבשלים על להבה נמוכה למשך כמה דקות, עד שגבינת השמנת נמסה ומתקבלת תערובת חלקה. מכבים את האש, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בעזרת לקקן או מטרפה עד להטמעתן.

  • 04.

    מצננים את התערובת למשך מספר דקות.

  • 05.

    מוסיפים את גרידת הליים, הוניל והמלח.

  • 06.

    תוך כדי טריפה, מוסיפים את החלמונים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

  • 07.

    מנפים פנימה את הקמח וטורפים היטב.

  • 08.

    בקערת מיקסר נקייה, מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב, אך לא קשה.

  • 09.

    מקפלים בעדינות שליש מתערובת החלבונים לתערובת הגבינה. כשהתערובת אחידה, מקפלים שליש נוסף מהחלבונים עד לאיחוד, ולבסוף מקפלים את שאר החלבונים פנימה.

  • 10.

    מוזגים את התערובת לתבנית ואופים למשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    מורידים את חום התנור ל-130 מעלות ופותחים את דלת התנור לכמה שניות, על מנת שחום התנור יצנח. אופים כ- 50-60 דקות, עד שהעוגה שחומה ותפוחה, אך עדיין רכה ואוורירית.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 12.

    פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים שם את העוגה לרבע שעה.

  • 13.

    לאחר מכן מוציאים את העוגה ומצננים אותה בטמפ' החדר למשך כמה שעות.

  • 14.

    מפזרים הרבה אבקת סוכר ומגישים. שימו לב - זה בסדר אם העוגה מאבדת מעט מהגובה לאחר האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(25)