מתכון מרק קרם עדשים תורכי | השף הלבן

מרק קרם עדשים תורכי

מרק עדשים תורכי חלבי,טעים ומשביע.

מאת: אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם עדשים תורכי

המרכיבים ל12-10 מנות:

  • 2 כוסות עדשים אדומות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 4 כפות אבקת מרק טעם עוף (פרווה)
  • 2 ליטר מים
  • 4 כפות שמן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל לבן
להגשה:
  • 1 מיכל (1/2 ליטר) ריוויון

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את תפוחי האדמה והבצל לקוביות בינוניות.

  • 02.

    בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל ותפוחי האדמה. מטגנים קלות ומוסיפים את העדשים. מערבבים, מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים שוב .

  • 03.

    יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ- 25 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים היטב .

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    טוחנים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל .

  • 05.

    להגשה יוצקים את המרק לצלחות הגשה ובמרכז מוסיפים מעט ריויון. מומלץ להגיש את המרק עם לחם לבן טרי . הערה : המרק סמיך במיוחד. אם רוצים לדללו מוסיפים מעט מים רותחים בסוף ההכנה ומתבלים בהתאם. עוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים

הכנת? כאן מדרגים
(139)