מרק קרם עדשים תורכי
מרק עדשים תורכי חלבי,טעים ומשביע.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12-10 מנות:
- 2 כוסות עדשים אדומות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 1 בצל גדול קלוף
- 4 כפות אבקת מרק טעם עוף (פרווה)
- 2 ליטר מים
- 4 כפות שמן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מסדרת השף הלבן
- מלח
- פלפל לבן
להגשה:
- 1 מיכל (1/2 ליטר) ריוויון
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את תפוחי האדמה והבצל לקוביות בינוניות.
-
02.
בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל ותפוחי האדמה. מטגנים קלות ומוסיפים את העדשים. מערבבים, מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים שוב .
-
03.
יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ- 25 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים היטב .
טיימר מופעל
-
04.
טוחנים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל .
-
05.
להגשה יוצקים את המרק לצלחות הגשה ובמרכז מוסיפים מעט ריויון. מומלץ להגיש את המרק עם לחם לבן טרי . הערה : המרק סמיך במיוחד. אם רוצים לדללו מוסיפים מעט מים רותחים בסוף ההכנה ומתבלים בהתאם. עוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים
הכנת? כאן מדרגים