מתכון למרק אגאדשי
מרק מיוחד, עשיר ומנחם שישדרג לכם את החורף. מדובר על המרק האהוב מהמסעדות, בגרסה ביתית ולא פחות טעימה עם טופו ושילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
- 1 כוס קורנפלור
- שמן קנולה לטיגון
- 6 פטריות שיטאקי מיובשות
- 1 אצת קומבו
- 5 כוסות מים
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 בצל שאלוט פרוס דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף מירין
- 1 כפית אבקת דאשי כפית מיסו כהה
- בצל ירוק קצוץ
- צילי חריף פרוס
- צנוניות פרוסות דק טריות
- אצת נורי חתוכה לרצועות – מומלץ, אך לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את קוביית הטופו לקוביות קטניות. טובלים את קוביות הטופו בקורנפלור, מסננים משאריות ומטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה.
-
02.
בסיר עמוק מניחים אבקת דאשי (או מיסו כהה), פטריות שיטאקי, בצל שאלוט וכפית שמן שומשום
-
03.
מערבבים יחד כדקה, מוסיפים 2 כוסות מים ואצת קומבו ומבשלים כ-15 דקות, לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ואת יתרת המים
טיימר מופעל
-
04.
מבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה ומגישים בקעריות עם קוביות טופו פריך מעל והתוספות
טיימר מופעל
הידעת?
אחד הדברים הכי מהנים בחורף הוא לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, קבלו מתכון חורפי למרק מיוחד, עשיר ומנחם שישדרג לכם את החורף. מדובר על המרק האהוב מהמסעדות, בגרסה ביתית ולא פחות טעימה עם טופו ושילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו. תתכוננו לחורף חם וטעים.