מרק קארי דלעת ובשר עם חלב קוקוס בתיבול אסייתי
מרק עשיר בטעמים עם תיבול אסייתי
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 2 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
- 1/2 ק"ג כתף בקר או כבש חתוך לקוביות בגודל 2 סמ"ר
- 6 בצל ירוק - החלק הלבן קצוץ
- 1 פלפלון צילי קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית פריקה מעושנת או עוד כפית פפריקה
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית סוכר חום
- 4 כוסות מים
- 1 ק"ג דלורית (משקל לפני קילוף) קלופה חתוכה לקוביות של 1-2 ס"מ
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 3 כפות מיץ לימון
- 6 בצל ירוק - החלק הירוק קצוץ
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר את השמן ומטגנים את קוביות הבשר כ 3-4 דקות. מצרפים לסיר את החלק הלבן של הבצל, צ'ילי, שום, ג'ינג'ר ומטגנים כדקה עד שעולה ריח השום. מוסיפים תבלינים וסוכר ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים מים, מכסים, מביאים לסף רתיחה ומבשלים כ שעה וחצי עד ריכוך.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים דלעת, חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומבשלים כ 30 דקות עד שהדלעת רכה. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים בצל ירוק וכוסברה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים