מרק בצל וכרישה
מרק קלאסי עשיר ומנחם שמוגש עם באגט מוקרם בגבינה מיוחדת. מתכון של רחלי קרוט שישמש כתוספת נהדרת לסעודת שבועות חגיגית או לשדרוג סוף שבוע קריר
המרכיבים ל6:
- 50 גרם חמאה
- 5 בצלים לבנים גדולים, קלופים, חצויים ופרוסים דק
- 2 כרישות, ללא החלק הירוק, פרוסות דק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפות קמח לבן
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כוס (240 מ"ל) יין לבן
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות רוטב סויה
- 6 כוסות (½1 ליטר) מים רותחים או ציר ירקות רותח
- ½ באגט פרוס לפרוסות בעובי ½ ס״מ
- 1 חבילה (150 גרם) גבינת איבריקו או מנצ׳גו ״collection״
- ½ כפית פלפל שחור
- עלים מ-2 ענפי טימין
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד הזהבה. מנמיכים להבה ומטגנים כ-30 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהבצלים שחומים.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לסיר את המלח, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, הקמח והסוכר וממשיכים לטגן ביחד עוד 4-3 דקות. מוסיפים את היין הלבן, חומץ בלסמי ורוטב סויה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים את המים או הציר ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להכין עד יומיים מראש.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את פרוסות הבאגט. שמים בקערה בינונית את הגבינה, הפלפל השחור ועלי הטימין, מערבבים ומפזרים על פרוסות הבאגט. אופים כ-5 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את המרק החם לקעריות הגשה, מניחים בכל קערית 3-2 פרוסות של באגט מוקרם ומגישים.
הידעת?
יש מעט דברים יותר מפנקים בחורף מאשר לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, יש לכם מזל, זה בדיוק המתכון שחיפשתם לחורף הזה - מרק קלאסי עשיר ומנחם שמוגש עם באגט מוקרם בגבינה מיוחדת. מתכון של רחלי קרוט שישמש כתוספת נהדרת לסעודת שבועות חגיגית או לשדרוג סוף שבוע קריר.