מרק ארטישוק ירושלמי
המרק המושלם לחורף (וגם לכל יום אחר בשנה): מרק ארטישוק ירושלמי עשיר ומיוחד עם בצל, כרישה, שמנת ותבלינים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 1/2 שקית בצל קצוץ "סנפרוסט"
- 1 שקית ארטישוק ירושלמי "סנפרוסט"
- 1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפות עלי טימין טרי (רק העלים ללא הגבעול)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 5 כוסות מים
להגשה:
- קרוטונים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר עמוק מניחים שמן זית ואת הירקות, מוסיפים תבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בכיסוי חלקי כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
לאחר 20 דקות מסירים מהאש וטוחנים את הכל בעזרת בלנדר מוט.
טיימר מופעל
-
04.
מחזירים ללהבה ומוסיפים שמנת לבישול, מבשלים כ-10 דקות נוספות עד הסמכה ומגישים.
טיימר מופעל
-
05.
מומלץ להגיש לצד קרוטונים.
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים