מרק אפונה עם שמנת וקרוטונים
מתכון חורפי ומפנק של אינס ינאי למרק אפונה חם וסמיך עם קרוטונים תוצרת בית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: בלוג "תיק אוכל"
המרכיבים ל2-3:
- 30 גרם חמאה "תנובה"
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 שקית אפונה "סנפרוסט"
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 כוסות מים
- 3 כפות טימין
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
לקרוטונים:
- 2 פרוסות לחם חתוכים לקוביות קטנות
- 4 כפות שמן
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
להגשה:
- עלי נענע
- 2-3 כפות שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר מניחים חמאה ובצל, מטגנים כ- 5 דקות
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים שקית אפונה, מלח, פלפל, טימין ו- 4 כוסות מים.
-
03.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
לאחר 20 דקות טוחנים את המרק.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים כ- 6 דקות על להבה נמוכה. בסיום, מכבים את האש.
טיימר מופעל
-
06.
בזמן שהמרק מתבשל, על מחבת עם שמן מניחים קוביות לחם קטנות, שום גבישי ופפריקה.
-
07.
מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות עד להשחמה של הקרוטונים ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים קערית מרק ומעליה כף שמנת לבישול, קרוטונים ועלי נענע קצוצים.
הכנת? כאן מדרגים