מרק אפונה עם שמנת וקרוטונים – מנה מנצחת ליום חורפי | השף הלבן

מרק אפונה עם שמנת וקרוטונים

מתכון חורפי ומפנק של אינס ינאי למרק אפונה חם וסמיך עם קרוטונים תוצרת בית

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"

המרכיבים ל2-3:

  • 30 גרם חמאה "תנובה"
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 שקית אפונה "סנפרוסט"
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4 כוסות מים
  • 3 כפות טימין
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
לקרוטונים:
  • 2 פרוסות לחם חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
להגשה:
  • עלי נענע
  • 2-3 כפות שמנת לבישול 15% "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר מניחים חמאה ובצל, מטגנים כ- 5 דקות 

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים שקית אפונה, מלח, פלפל, טימין  ו- 4 כוסות מים.

  • 03.

    מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    לאחר 20 דקות טוחנים את המרק.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

     מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים כ- 6 דקות על להבה נמוכה. בסיום, מכבים את האש.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 06.

    בזמן שהמרק מתבשל, על מחבת עם שמן מניחים קוביות לחם קטנות, שום גבישי ופפריקה.

  • 07.

    מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות עד להשחמה של הקרוטונים ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    מגישים קערית מרק ומעליה כף שמנת לבישול, קרוטונים ועלי נענע קצוצים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)