מרק חרירה
מרק נהדר עם ריח נפלא וטעמים של בית. שפע הירוקים נותנים לו עושר טעמים והמון בריאות. יחד עם הקטניות והאטריות המרק הזה הוא ממש ארוחה שלמה שמתאימה ליום קר.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קלופים קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות
- 5 גבעולי סלרי (כולל עלים) קצוצים
- 1 צרור (ללא גבעולים קשים) פטרוזיליה קצוצה גס
- 1 צרור כוסברה קצוצה גס
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 5 עגבניות קצוצות או 1 פחית (400 גרם) עגבניות קצוצות
- 6-8 כוסות מים
- 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מוקפאים "סנפרוסט" (קפואים או מופשרים)
- 1 כוס עדשים ירוקות מוקפאות "סנפרוסט" (קפואות או מופשרות)
- 1/2 לימון סחוט טרי
- 1 כוס אטריות דקות (מכל סוג - למנה ללא גלוטן אפשר אטריות אורז)
להגשה: פלח לימון וכוסברה קצוצה
גודל תבנית: סיר גדול
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל על להבה בינונית 7-6 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות נוספות תוך ערבוב מידי פעם.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים עגבניות, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם 5 דקות. מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים חומוס ועדשים, מכסים ומבשלים 40 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים אטריות ומבשלים 2-3 דקות עד שהן רכות. מסירים מהאש, מוסיפים לימון ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים עם פלח לימון וכוסברה טריה קצוצה.
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים