מרק בצל קלאסי עם טוויל פרמזן
מתכון חורפי של דור משה למרק בצל חורפי ומנחם. אמנם יש כאן לא מעט עבודה, אך בתמורה תקבלו מנה מרשימה במיוחד שתקצור שבחים רבים. אל תוורו על טוויל הגבינות
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 60 גרם חמאת "תנובה"
- 8 בצלים בינוניים פרוסים דק
- 2 כפות קמח לבן
- 1 כוס יין לבן
- 4 כוסות (ליטר) ציר ירקות
- ענף טימין
- מלח ופלפל שחור
- 100 גרם פתיתי גבע-פרמזן "השף הלבן" / פתיתי עמק
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול ממימסים את החמאה על להבה נמוכה - בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים עד שהם משחימים מאוד. שימו לב- השלב הזה לוקח זמן (לפחות 30- 40 דקות) וחשוב להקפיד לערבב את הבצל ולדאוג שהוא לא נשרף, אלה רק מתקרמל.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומבשלים במשך 3 דקות. מוסיפים את ציר הירקות והטימין, מוסיפים מלח ופלפל, מכסים ומבשלים למשך חצי שעה.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת הטוויל מחממים תנור לחום של 180º ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
04.
מניחים קורצן עוגיות עגול בקוטר 8 ס"מ (או בקוטר דומה) על נייר האפייה ומפזרים בתוכו שכבה דקה של גבינה. מרימים את הקורצן וממשיכים להניח באופן הזה עיגולי גבינה על תבנית האפייה. אופים עד שהטוויל מתחיל להזהיב ומוציאים מהתנור. בעזרת מרית מרימים את עיגולי הגבינה ומניחים על מערוך. יש לעבוד מהר, כיוון שברגע שהגבינה מתקררת לא ניתן יותר לעצב את צורתה.
-
05.
להגשה מניחים טוויל גבינה מעל כל קערת מרק