מתכון מרק בצל מוקרם עם קרוטוני פרמזן | השף הלבן

מרק בצל מוקרם עם קרוטוני פרמזן

מנה ראשונה מפנקת במיוחד: מרק בצל עשיר עם פתיתי גבינת עמק ובאגט בפרמזן

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בצל מוקרם עם קרוטוני פרמזן

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס יין לבן
  • ½1 ליטר (6 כוסות) מרק עוף פרווה מאבקה או מרק ירקות
  • מלח
  • פלפל
לקרוטונים:
  • 1 באגט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 חב' (100 גר') פתיתי פרמזן "השף הלבן"
להגשה:
  • 1 חב' (100 גר') פתיתי עמק מסדרת "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול, מכניסים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות עד שמתרכך מעט. מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן כשתי דקות. מוסיפים את המרק והיין ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל כ-40 דקות על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך לגמרי ואף מתפורר בחלקו, מתבלים במלח ופלפל.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    הכנת הקרוטונים: בזמן שהמרק מתבשל, מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה. חותכים את הבאגט ל-12 פרוסות. מורחים כל פרוסה בשמן זית ומעט שום כתוש ומפזרים מעל פתיתי פרמזן. מעבירים את הפרוסות לתנור ואופים כ-6 דקות או עד להזהבה, מוציאים מן התנור ומשאירים אותו חם.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    להגשה: מחלקים את המרק לקערות חסינות חום ומניחים כשתי פרוסות באגט בכל קערית, מפזרים שתי כפות גדושות של פתיתי עמק מעל כל קערית ומעבירים לתנור למשך 4 דקות או עד שפני המרק מוקרמים. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(231)