מרק בצל מוקרם עם קרוטוני פרמזן
מנה ראשונה מפנקת במיוחד: מרק בצל עשיר עם פתיתי גבינת עמק ובאגט בפרמזן
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות קמח
- 1 כוס יין לבן
- ½1 ליטר (6 כוסות) מרק עוף פרווה מאבקה או מרק ירקות
- מלח
- פלפל
- 1 באגט
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1 חב' (100 גר') פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 חב' (100 גר') פתיתי עמק מסדרת "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול, מכניסים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות עד שמתרכך מעט. מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן כשתי דקות. מוסיפים את המרק והיין ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל כ-40 דקות על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך לגמרי ואף מתפורר בחלקו, מתבלים במלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
02.
הכנת הקרוטונים: בזמן שהמרק מתבשל, מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה. חותכים את הבאגט ל-12 פרוסות. מורחים כל פרוסה בשמן זית ומעט שום כתוש ומפזרים מעל פתיתי פרמזן. מעבירים את הפרוסות לתנור ואופים כ-6 דקות או עד להזהבה, מוציאים מן התנור ומשאירים אותו חם.
טיימר מופעל
-
03.
להגשה: מחלקים את המרק לקערות חסינות חום ומניחים כשתי פרוסות באגט בכל קערית, מפזרים שתי כפות גדושות של פתיתי עמק מעל כל קערית ומעבירים לתנור למשך 4 דקות או עד שפני המרק מוקרמים. מגישים מיד.
טיימר מופעל