עוגת ״גבינה״ ושוקולד טבעונית
עוגת גבינה טבעונית נהדרת עם שני סוגים של שוקולד. מתכון של שקמה יעקבי שישדרג לכם את חג השבועות הקרוב ויהפוך אותו לטעים יותר
המרכיבים ל 8:
- 180 גרם ביסקוויטים
- 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גרם) שמן קוקוס
- 170 גרם שוקולד לבן טבעוני
- 1/4 כוס (55 גרם) שמן קוקוס
- 4 גביעים (1 ק"ג) ממרח סויה תנובה Alternative בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי בטמפ' החדר
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס בתוספת 1 כף גדושה (85 גרם) קמח
- 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים ביסקוויטים וקקאו במעבד מזון וטוחנים לפירורים. מוסיפים שמן קוקוס ומעבדים עד שכל הפירורים לחים. מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית, אופים 10 דקות ומצננים. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות.
טיימר מופעל
-
02.
המלית: מחממים בסיר קטן שוקולד לבן ושמן קוקוס, עד שהשוקולד נמס, ומערבבים לקרם חלק. מערבבים בקערה ממרח סויה, סוכר וניל וקמח לעיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מוציאים 1/2 כוס מהעיסה לקערה קטנה, מצרפים קקאו ומערבבים לעיסה אחידה.
-
03.
מעבירים 1/2 מהעיסה הלבנה לתחתית הביסקוויטים. מניחים עליה בתפזורת כפיות ממחצית עיסת הקקאו. מכסים ביתרת המלית הלבנה ומפזרים עליה כפיות מיתרת עיסת הקקאו. מעבירים קיסם בין העיסה הלבנה לעיסת הקקאו ליצירת אפקט משויש.
-
04.
אופים 70-75 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכז. מעבירים סכין חדה ודקה בעדינות בין דופן העוגה לתבנית. מקררים כחצי שעה בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות. מגישים קר.
טיימר מופעל