עוגת גבינה קרה עם דבש לראש השנה
מי אמר שעוגות גבינה מתאימות רק לשבועות? סידרנו לכם מתכון מעולה לעוגת גבינה קרה וחגיגית עם דבש לראש השנה שלא תשאיר אף אחד אדיש
המרכיבים ל10 מנות:
- 2/3 חבילה (150 גרם) ביסקוויטים
- 3 כפות דבש
- 80 גר' חמאת תנובה מומסת
- 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם תנובה
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס דבש
- 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- קליפה מגוררת מ־1 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומפעילים עד שהביסקוויטים נטחנים לגמרי. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות (מומלץ בעזרת כוס). מעבירים למקפיא עד לשימוש.
-
02.
הכנת המלית: מערבבים יחד גבינה לבנה, חצי מכמות הדבש, קליפת לימון, אבקת פודינג ושמנת חמוצה בקערה בינונית.
-
03.
שמים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
-
04.
מקפלים את תערובת הגבינה בקיפול לשמנת המוקצפת עד שמתקבל מוס אחיד.
-
05.
יוצקים את המלית על בסיס העוגה באופן אחיד ומישרים את פני העוגה.
-
06.
מצננים במקפיא כשלוש שעות לפחות לייצוב. לפני ההגשה מעבירים למקרר להפשרה של שעה לפחות.
-
07.
לקראת ההגשה מעטרים את פני העוגה בדבש שנותר. מגישים קר.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
הקטע המעניין עם קינוחים הוא שלכל חג יש את הקינוח המתאים לו ביותר. למשל, בשבועות כל עם ישראל נהנה מעוגות גבינה מפנקות. בחנוכה מצד שני, כולם מתענגים על סופגניות מטוגנות. עוגות דבש, לדוגמה, אוכלים בראש השנה ועוגיות קוקוס ובוטנים ללא גלוטן בפסח. אולם, מי אמר שעוגות גבינה מתאימות רק לשבועות? סידרנו לכם מתכון מעולה לעוגת גבינה קרה וחגיגית עם דבש לראש השנה שלא תשאיר אף אחד אדיש. תתכוננו להרבה חיוכים מופתעים בחג הקרוב.