עוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר - מתכון חגיגי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר

מתכון חגיגי וטעים לעוגת גבינה חגיגית ויפה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר

המרכיבים למתאים לתבנית קפיצית מס 26:

לתחתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
לבלילה:
  • 1 גביע (750 גר') גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
  • 5 ביצים מופרדות
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית ווניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות (ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה המלאה עד מחציתה במים.

  • 02.

    הכנת הבסיס: מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים ומוסיפים את החמאה המומסת.

  • 03.

    מניחים ומהדקים בתבנית אפייה (מס' 26) משומנת.

  • 04.

    הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים במערבל, תוך הוספה איטית של כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • 05.

    מקציפים את החלמונים במערבל עם הסוכר הנותר, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים ידנית את הגבינה לאפיה, הקמח ותמצית הווניל.

  • 06.

    מקפלים בעדינות את קצף הביצים לתערובת (בתנועות קיפול), עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 07.

    יוצקים את מלית הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים ואופים בתנור מעל גבי רשת המונחת מעל תבנית המים שבתנור, למשך כ- 55-65 דק' או עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש

  • 08.

    מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה למשך שעה לפחות. לאחר מכן מצננים ומכניסים למקרר. מומלץ להגיש לאחר לילה במקרר.  

הכנת? כאן מדרגים
(127)