מאפה פילו עם בולגרית ומשמשים
מאפה חגיגי, מתאים במיוחד לחג השבועות, עם משמשים ותערובת גבינות עם טוויסט מלוח ומעניין
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 1 חבילת בצק פילו מעדנות מופשרת לפי הוראות היצרן
- כ-50 גר' חמאה תנובה מומסת, להברשת הבצק
- 100 גר' גבינה בולגרית 24% של פיראוס
- 1 חבילת גבינת כנען תנובה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שמנת חמוצה 27% תנובה
- 2 ביצים
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 1 כפית תמצית וניל
- 12 משמשים מגולענים וחתוכים לרבעים
- 30 גר' חמאה תנובה מומסת
- 2 כפות סוכר
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
בקערית מערבבים את המשמשים, החמאה והסוכר היטב.
-
03.
משמנית את התבנית היטב בחמאה מומסת.
-
04.
מורחים 4 דפי בצק בשכבה דקה של חמאה ומניחים אותם בתבנית כך שהתבנית תהיה מכוסה לגמרי בחלקה הפנימי, וששולי הבצק יגלשו החוצה.
-
05.
מורחים 2 דפי פילו בחמאה, מכניסים אותם מקומטים כף שימלאו את תחתית התבנית.
-
06.
יוצקים מחצית מכמות המילוי ומפזרים 1/3 מכמות המשמשים.
-
07.
מפוררים 1/2 מכמות הבולגרית סביב סביב על המשמשים.
-
08.
מורחים שוב 2 דפי פילו בחמאה, מכניסים אותם מקומטים שיכסו את הגבינה והמשמשים.
-
09.
יוצקים את המחצית השניה של המילוי ומפזרים 1/3 מכמות המשמשים.
-
10.
מפוררים את ה1/2 הנותרת מהבולגרית סביב סביב על המשמשים.
-
11.
מורחים 2 דפי פילו בחמאה, מניחים אותם ישרים שיכסו לגמרי את פני המילוי
-
12.
מורחים 3 דפי פילו נוספים בחמאה מניחים אותם מקומטים על גבי המאפה בצורה נאה, את השוליים של תחתית הבצק מקפלים עם דפי הפילו המקומטות ככה שישתלבו בקפלים
-
13.
אופים כ-45 דק' עד ששולי הבצק שחומים ופריכים
-
14.
מוציאים ומקררים היטב. לפני ההגשה בוזקים באבקת סוכר