עוגת גבינה פולנית - סרניק | השף הלבן

עוגת גבינה פולנית – סרניק

עוגת גבינה פולנית עם שכבת מרנג וגבינת כנען של תנובה

מאת: בן שי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת גבינה פולנית
המרכיבים לעוגה אחת גדולה :
למלית
  • קילו גבינת כנען של תנובה
  • 2 ביצים תנובה
  • 3 חלמונים
  • כוס סוכר - 150 גרם
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • שקית אבקת פודינג וניל
  • 500 מ"ל חלב תנובה
לתחתית:
  • 250 גרם קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 30 גרם סוכר
  • ביצה שלמה
  • 2 חלמונים
למרנג:
  • 5 חלבונים
  • 150 גרם סוכר
גודל תבנית: תבנית גדולה (24 על 34 לפחות)
הוראות הכנה:
  • 01.

    נחמם את התנור ל-180 מעלות ונפרד את התבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה נערבב את כל המרכיבים היבשים של התחתית ואז נוסיף את החמאה ונפורר למרקם חולי פחות או יותר. נוסיף את הביצים ונערבב לקבלת בצק אחיד. לשים לב לא ללוש אותו.

  • 03.

    נשטח את הבצק בתבנית, נחורר עם מזלג ונאפה בתנור למשך כ-10-15 דקות עד שקיבל מעט צבע.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    למלית, בקערה נפרדת או מיקסר נקציף את הביצים + חלמונים עם הסוכרים עד שאוורירי ובהיר.

  • 05.

    נוסיף את כל גבינת הכנען בהדרגה עד לאיחוד (הבלילה לא תהיה חלקה לחלוטין) ואז נוסיף את אבקת הפודינג ונערבב.

  • 06.

    נוסיף את החלב בהדרגה ונאחד פנימה.

  • 07.

    *בונוס - אם אתם רוצים שהבלילה תהיה חלקה לגמרי (לא חובה בכלל) אפשר ממש לטחון את החלב ביחד עם הגבינה במעבד מזון או בלנדר עד מרקם חלק לגמרי, ואת זה להוסיף אל קציפת הביצים.

  • 08.

    נמזוג לתבנית ונחזיר לתנור למשך כ-40-50 דקות עד שאפוי, אבל הגבינה מעט ג׳יגלי (כלומר לא אפויה 100%)

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 09.

    נוציא מהתנור וננמיך את הטמפ׳ ל-150.

  • 10.

    בקערה או מיקסר נתחיל להקציף את החלבונים למרנג ואז בהדרגה נוסיף את הסוכר. כדאי להקציף על מהירות בינונית עד שכל הסוכר נמס לתוך החלבונים ורק אז להגביר את המהירות. נקציף עד קצף יציב.

  • 11.

    נמרח שכבת מרנג על העוגה, נקשט עם קלף כזה של עוגות או עם מזלג או כפית, ונחזיר לתנור למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    נניח לעוגה להתקרר ובזמן הזה הטיפות היפות יתחילו להופיע על המרנג.

הכנת? כאן מדרגים
(14)