עוגת גבינה טרופית | השף הלבן

עוגת גבינה טרופית

עוגת גבינה אפויה קלאסית עם טוויסט טרופי מפתיע: קלתית ודפנות ביסקוויטים עם קוקוס קלוי, הר של קצפת קרמית ועשירה ועליה רוטב אננס מתקתק שמשתלב מושלם.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת גבינה טרופית
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8-10 מנות:
לקלתית:
  • 2 כוסות (220 גרם) ביסקוויטים מפוררים
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס קלוי
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 4 כפות חלב
למלית:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 גביעים (600 מ"ל) שמנת חמוצה 27% או 15% תנובה
  • 1 גביע (225 גרם) 12% או 25% גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
לרוטב אננס:
  • 1 שקית (300 גרם) אננס קפוא "סנפרוסט"
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
לציפוי:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 3 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  • 02.

    שמים את מרכיבי הקלתית במעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות עד לגובה 3 ס"מ.

  • 03.

    שמים חלבונים וסוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצף רך.

  • 04.

    שמים בקערת הקצפה אחרת את החלמונים, הקורנפלור, פודינג הווניל, תמצית הווניל והגבינות ומקציפים לקרם אחיד.

  • 05.

    מעבירים את קצף החלבונים אל קרם הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול לבלילה אוורירית אחידה.

  • 06.

    מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית על הקלתית ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מזהיבה בשוליה ועדיין רוטטת במרכזה. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כשעה עד להתייצבות המלית.

  • 07.

    מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי.

  • 08.

    שמים את האננס ואבקת הסוכר בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה.

  • 09.

    מערבבים חצי כוס מים עם הקורנפלור, מוסיפים לסיר ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נהיה מעט סמיך.

  • 10.

    מסירים מהאש וטוחנים במעבד מזון לקרם חלק. מצננים לגמרי.

  • 11.

    שמים שמנת ואבקת סוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצפת יציבה. מורחים את פני העוגה בקצפת, מזלפים רוטב אננס, מכסים ומצננים במקרר 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(16)