עוגת גבינה טרופית | השף הלבן

עוגת גבינה טרופית

עוגת גבינה אפויה קלאסית עם טוויסט טרופי מפתיע: קלתית ודפנות ביסקוויטים עם קוקוס קלוי, הר של קצפת קרמית ועשירה ועליה רוטב אננס מתקתק שמשתלב מושלם.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה טרופית
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8-10 מנות:

לקלתית:
  • 2 כוסות (220 גרם) ביסקוויטים מפוררים
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס קלוי
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 4 כפות חלב
למלית:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 גביעים (600 מ"ל) שמנת חמוצה 27% או 15% תנובה
  • 1 גביע (225 גרם) 12% או 25% גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
לרוטב אננס:
  • 1 שקית (300 גרם) אננס קפוא "סנפרוסט"
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
לציפוי:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 3 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  • 02.

    שמים את מרכיבי הקלתית במעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות עד לגובה 3 ס"מ.

  • 03.

    שמים חלבונים וסוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצף רך.

  • 04.

    שמים בקערת הקצפה אחרת את החלמונים, הקורנפלור, פודינג הווניל, תמצית הווניל והגבינות ומקציפים לקרם אחיד.

  • 05.

    מעבירים את קצף החלבונים אל קרם הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול לבלילה אוורירית אחידה.

  • 06.

    מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית על הקלתית ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מזהיבה בשוליה ועדיין רוטטת במרכזה. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כשעה עד להתייצבות המלית.

  • 07.

    מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי.

  • 08.

    שמים את האננס ואבקת הסוכר בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה.

  • 09.

    מערבבים חצי כוס מים עם הקורנפלור, מוסיפים לסיר ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נהיה מעט סמיך.

  • 10.

    מסירים מהאש וטוחנים במעבד מזון לקרם חלק. מצננים לגמרי.

  • 11.

    שמים שמנת ואבקת סוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצפת יציבה. מורחים את פני העוגה בקצפת, מזלפים רוטב אננס, מכסים ומצננים במקרר 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(17)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.