מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד
כל הטוב בעוגה אחת: גבינה ושוקולד
המרכיבים ל6 מנות:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כף אבקת קקאו
- 2 כפות סוכר חום
- 2 גביעי גבינה לבנה 9%
- 2 מיכלים גבינת שמנת 25% שומן
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס קמח
- 125 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- מטבעות שוקולד מריר או שוקולד מריר קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
02.
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
-
03.
מוסיפים פנימה חמאה מומסת, קקאו וסוכר חום כהה וממשיכים לעבד בקצרה רק עד שנוצרת תערובת פירורית במרקם של חול רטוב.
-
04.
מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית משומנת ואופים במשך כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
-
06.
בקערה גדולה טורפים יחד גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה.
-
07.
מוסיפים פנימה את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה. אין צורך להקציף.
-
08.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת אחידה.
-
09.
יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבסיס האפוי ומחזירים לאפייה נוספת של 60-80 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא תופחת, מזהיבה ומעט רוטטת בחלק המרכזי שלה.
טיימר מופעל
-
10.
מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לצינון של לילה במקרר.
-
11.
ציפוי שוקולד: שמים את השוקולד בקערה.
-
12.
מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
-
13.
יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומיישרים בעדינות. מאפשרים לו לזלוג מעט לדפנות.
-
14.
מצננים כ-10 דקות במקרר ומקשטים בשוקולד מגורר.
טיימר מופעל
-
15.
שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 6 ימים.