חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי | השף הלבן

חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי

בצק חמאתי פריך עליו מלית גבינה אפויה וקרמל מנוקד בארל גריי

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נועה קנריק
המרכיבים ל12-16 יחידות:
לקלתית:
  • 250 גרם פתי בר טחון
  • 130 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת "של פעם"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 250 גרם סוכר לבן
  • 4 ביצים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
  • 50 גרם אבקת פודינג בטעם וניל
  • 1 כף קורנפלור
לטופי ארל גריי:
  • 140 גרם סוכר לבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • קורט מלח
  • 1 תכולה של תיון ארל גריי
  • 20 גרם חמאת תנובה
גודל תבנית: תבנית בינונית מלבנית
הוראות הכנה:
  • 01.

    לרוטב טופי ארל גריי:

  • 02.

    שמים את הסוכר בקלחת/מחבת עם תחתית עבה על להבה נמוכה/בינונית עד להמסת הסוכר.

  • 03.

    מחממים שמנת להקצפה במיקרוגל (לא עד רתיחה). כשהסוכר מתחיל לקבל צבע מוזהב/חום בהיר מוסיפים בהדרגה את השמנת החמימה ובוחשים היטב.

  • 04.

    מסירים מהלהבה ומוסיפים קורט מלח, חמאה ותוכן תיון ארל גריי ומערבבים. מצננים לפני השימוש.

  • 05.

    להכנת החיתוכיות:

  • 06.

    מחממים תנור מראש ל-150 מעלות.

  • 07.

    מערבבים את הפתי בר עם החמאה המומסת ומשטחים בתחתית התבנית בצורה אחידה.

  • 08.

    טורפים את כל מרכיבי המלית ויוצקים על הקלתית.

  • 09.

    אופים בחום של 150 מעלות כשעה.

  • 10.

    מצננים היטב בקירור, רצוי כמה שעות, יוצקים את רוטב הטופי המתובל ופורסים לחיתוכיות לאחר כ-20 דקות צינון.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)