עוגת גבינה אפויה
מתכון לשפים מתקדמים בלבד של עוגת גבינה אפויה טעימה וקלאסית משישה מרכיבים וציפוי פירות יער – מושלם כקינוח לאורחים או לארוחת שבועות

המרכיבים ל מנות 26:
- 1 שקית פירורי ביסקוויטים
- 850 גרם בלילה לעוגת גבינה
- 1 גביע פירות יער לציפוי
- 100 גרם חמאה מומסת
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים את התנור לחום בינוני (160-170 מעלות, ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה ריקה וממלאים עד מחציתה במים. 
- 
								02.
								ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקויטים. משטחים על בסיס תבנית אפיה נוספת ומהדקים קלות. 
- 
								03.
								מקציפים את החלבונים. עם היווצרות הקצף מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי. 
- 
								04.
								שמים בקערה נפרדת את הגבינה, חלמוני הביצה והקמח ומערבבים היטב. 
- 
								05.
								מקפלים את התערובת שהתקבלה לתוך החלבונים המוקצפים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 
- 
								06.
								יוצקים את התערובות על בסיס פירורי הביסקויטים ומיישרים את פני התערובת. 
- 
								07.
								אופים את העוגה על גבי רשת במרכז התנור (מעל תבנית האפייה עם המים) כ-50-60 דקות, עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. טיימר מופעל
- 
								08.
								מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך שעה. לאחר מכן מצננים את העוגה ומכניסים אותה למקרר למינימום 3 שעות. 
- 
								09.
								לאחר הצינון במקרר מורחים את פירות היער על העוגה ומקררים עד להגשה (מומלץ להגיש את העוגה לאחר לילה במקרר) 
 
									

