עוגת גבינה בנופי פאי של אפרת ליכטנשטט
מתגעגעים להודו? אפרת ליכטנשטט במתכון לעוגת גבינה עשירה שהיא גם באנופי פאי – שחיתות של בננה, קצפת וביסקוויטים שאתם חייבים לנסות
המרכיבים לתבנית עוגה:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות חלב
- 150 גרם ריבת חלב
- 4-5 בננות (תלוי באיזה רוחב תפרסו אותן)
- 1 חבילת מסקרפונה (250 גרם) השף הלבן
- 500 גרם גבינה לבנה תנובה 5-9% לבחירתכם
- 2 כפות אינסטנט פודינג
- 1 כף גדושה ריבת חלב
- כמה כפות ריבת חלב
הוראות הכנה:
-
01.
תחתית: משמנים תבנית טארט בקוטר 24 ס״מ.
-
02.
במעבד מזון שמים ביסקוויטים, חמאה וחלב וטוחנים עד שנוצרת תערובת אחידה.
-
03.
משטחים את תערובת הפירורים בתוך התבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות בשכבה אחידה.
-
04.
מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
-
05.
מילוי: בקערה עם מיקסר יד חשמלי (או במיקסר) שמים גבינות, ריבת חלב ואינסטנט פודינג.
-
06.
טורפים לתערובת אחידה ויציבה כשתי דקות.
-
07.
הרכבה: מורחים ריבת חלב על תחתית הפאי.
-
08.
חותכים את הבננות לחתיכות באורך 2-3 ס״מ (תלוי כמה בננות בא לכם!)
-
09.
מניחים את החתיכות על הפאי (בעמידה)
-
10.
מורחים את מילוי הגבינה על הבננות (וביניהן) ומיישרים לשכבה אחידה.
-
11.
מקשטים בפסים של ריבת חלב, אם היא לא נוזלית אפשר לחמם קצת במיקרוגל.
-
12.
אפשר גם לקשט כל פרוסה בזמן ההגשה.
-
13.
שומרים במקרר עד ההגשה, ו-45 דקות לפני ההגשה מעבירים למקפיא כדי שיהיה יותר קל לחתוך.
טיימר מופעל