עוגת גבינה בנופי פאי של אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

עוגת גבינה בנופי פאי של אפרת ליכטנשטט

מתגעגעים להודו? אפרת ליכטנשטט במתכון לעוגת גבינה עשירה שהיא גם באנופי פאי – שחיתות של בננה, קצפת וביסקוויטים שאתם חייבים לנסות

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת גבינה בנופי פאי של אפרת ליכטנשטט
מצרכים לתבנית בגודל 24:
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות חלב
לשכבת הבננות:
  • 150 גרם ריבת חלב
  • 4-5 בננות (תלוי באיזה רוחב תפרסו אותן)
לשכבת הגבינה:
  • 1 חבילת מסקרפונה (250 גרם) השף הלבן
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 5-9% לבחירתכם
  • 2 כפות אינסטנט פודינג
  • 1 כף גדושה ריבת חלב
לקישוט:
  • כמה כפות ריבת חלב
הוראות הכנה:
  • 01.

    תחתית: משמנים תבנית טארט בקוטר 24 ס״מ.

  • 02.

    במעבד מזון שמים ביסקוויטים, חמאה וחלב וטוחנים עד שנוצרת תערובת אחידה.

  • 03.

    משטחים את תערובת הפירורים בתוך התבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות בשכבה אחידה.

  • 04.

    מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.

  • 05.

    מילוי: בקערה עם מיקסר יד חשמלי (או במיקסר) שמים גבינות, ריבת חלב ואינסטנט פודינג.

  • 06.

    טורפים לתערובת אחידה ויציבה כשתי דקות.

  • 07.

    הרכבה: מורחים ריבת חלב על תחתית הפאי.

  • 08.

    חותכים את הבננות לחתיכות באורך 2-3 ס״מ (תלוי כמה בננות בא לכם!)

  • 09.

    מניחים את החתיכות על הפאי (בעמידה)

  • 10.

    מורחים את מילוי הגבינה על הבננות (וביניהן) ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 11.

    מקשטים בפסים של ריבת חלב, אם היא לא נוזלית אפשר לחמם קצת במיקרוגל.

  • 12.

    אפשר גם לקשט כל פרוסה בזמן ההגשה.

  • 13.

    שומרים במקרר עד ההגשה, ו-45 דקות לפני ההגשה מעבירים למקפיא כדי שיהיה יותר קל לחתוך.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)