מתכון לעוגת גבינה עם תחתית פיסטוק וציפוי שוקולד
כמה שהיא מרשימה, ככה היא לא מסובכת להכנה! עוגת גבינה אפויה עם תחתית פיסטוקים פריכה וציפוי שוקולד חלומי

המרכיבים ל 8-10:
- 6 ביצים
 - 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
 - 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים טחונים
 - 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
 
- 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
 - 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
 - 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
 - 1 גביע קרם פרש השף הלבן
 - 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
 - 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
 - 100 גרם אבקת סוכר
 
- 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
 - 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת להקצפה קרם וניל השף הלבן
 - חופן פיסטוקים קצוצים
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
משמנים תבנית ומחממים תנור לחום 170 מעלות.
 - 
								02.
								
מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עם וו הקצפה במשך שש דקות עד לקבלת קצף יציב.
 - 
								03.
								
מקפלים פנימה את שאר מרכיבי התחתית, יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות עד להתייצבות התחתית. מצננים.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מערבבים את המים והג'לטין ומניחים בקערה בצד.
 - 
								05.
								
טורפים בקערה את הבלילה להכנת עוגת הגבינה, הסוכר וקרם הפרש.
 - 
								06.
								
מחממים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרוגל לקבלת נוזל חלק. מוסיפים לקערת מלית הגבינה תוך טריפה.
 - 
								07.
								
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מאחדים בתנועות קיפול עם בלילת הגבינה.
 - 
								08.
								
יוצקים את המלית שהתקבלה על תחתית העוגה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לחצי שעה.
 - 
								09.
								
הכנת הציפוי: מחממים על להבה נמוכה את השמנת והשוקולד עד לקבלת רוטב שוקולד אחיד. מניחים על העוגה הקרה ומיישרים את הציפוי.
 - 
								10.
								
מכסים את העוגה בניילון ומקפיאים ל-3 שעות לפחות.
 
									


