עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית
תחתית של בצק שקדים פריך עליו קרם גבינה קר ושיוש של רוטב פירות יער, דל פחמימה ללא סוכר וללא גלוטן
המרכיבים ל10-12 מנות:
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כוס (50 גרם) קמח קוקוס
- 1 כף אבקת אפייה
- 150 גרם אריתריטול - תחליף סוכר שאפשר למצוא בחנויות טבע
- 2 ביצים
- 120 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1 גביע (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה
- 2 גביעים (400 גרם) "שמנת של פעם"
- 14 גרם ג'לטין מומס בשתי כפות מים
- 150 גרם תחליף סוכר- אריתריטול
- 1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק
- 1 שקית אוכמניות קפואות סנפרוסט
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 14 גרם ג'לטין מומס ב-2 כפות מים עד שהוא מתקשה
- 4 כפות תחליף סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הרוטב:
-
02.
מבשלים את מרכיבי הרוטב בסיר קטן כ-15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
טיימר מופעל
-
03.
מסירים מהאש, טוחנים ומצננים
-
04.
הכנת הקלתית :
-
05.
מערבבים את מרכיבי הקלתית במיקסר עם וו גיטרה. אפשר גם ללוש ביד.
-
06.
הקלתית אמורה להיות במרקם דביק ומיישרים אותה בתבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מדי פעם.
-
07.
אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ-25 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
08.
הכנת תערובת הגבינה:
-
09.
מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות. מוסיפים מסקרפונה, שמנת של פעם, גרידת לימון ומקציפים שוב.
-
10.
ממיסים במיקרוגל את הג'לטין שהתקשה 25 שניות עד להמסה ומוסיפים אותו אל המסה תוך כדי הקצפה.
-
11.
שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
12.
לוקחים בכף מעט מרוטב האוכמניות, שמים בנקודות שונות על מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין/שיפוד על מנת ליצור שיוש.
-
13.
מצננים במקרר לילה/ 6 שעות לפני ההגשה.