עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית | השף הלבן

עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית

תחתית של בצק שקדים פריך עליו קרם גבינה קר ושיוש של רוטב פירות יער, דל פחמימה ללא סוכר וללא גלוטן

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל10-12 מנות:
לקלתית:
  • 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
  • 1/2 כוס (50 גרם) קמח קוקוס
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 150 גרם אריתריטול - תחליף סוכר שאפשר למצוא בחנויות טבע
  • 2 ביצים
  • 120 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
  • 1 כפית תמצית וניל
לקרם:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 גביע (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה
  • 2 גביעים (400 גרם) "שמנת של פעם"
  • 14 גרם ג'לטין מומס בשתי כפות מים
  • 150 גרם תחליף סוכר- אריתריטול
  • 1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק
לרוטב פירות היער:
  • 1 שקית אוכמניות קפואות
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 14 גרם ג'לטין מומס ב-2 כפות מים עד שהוא מתקשה
  • 4 כפות תחליף סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנת הרוטב:

  • 02.

    מבשלים את מרכיבי הרוטב בסיר קטן כ-15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מסירים מהאש, טוחנים ומצננים

  • 04.

    הכנת הקלתית :

  • 05.

    מערבבים את מרכיבי הקלתית במיקסר עם וו גיטרה. אפשר גם ללוש ביד.

  • 06.

    הקלתית אמורה להיות במרקם דביק ומיישרים אותה בתבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מדי פעם.

  • 07.

    אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ-25 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    הכנת תערובת הגבינה:

  • 09.

    מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות. מוסיפים מסקרפונה, שמנת של פעם, גרידת לימון ומקציפים שוב.

  • 10.

    ממיסים במיקרוגל את הג'לטין שהתקשה 25 שניות עד להמסה ומוסיפים אותו אל המסה תוך כדי הקצפה.

  • 11.

    שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים למקרר ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 12.

    לוקחים בכף מעט מרוטב האוכמניות, שמים בנקודות שונות על מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין/שיפוד על מנת ליצור שיוש.

  • 13.

    מצננים במקרר לילה/ 6 שעות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)