עוגת גבינה אפויה בסגנון איטלקי טעימה ומשגעת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה בסגנון איטלקי

מתכוננים לשבועות עם מתכון נהדר לעוגת גבינה אפוייה בסגנון איטלקי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה בסגנון איטלקי

המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 24:

  • חמאה לשימון התבנית
  • 3/4 כוס סוכר + סוכר לציפוי התבנית
  • 700 גרם גבינת כנען 5% "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות
  • 1/4 כוס קמח
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • להגשה: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בחמאה, מניחים מעט סוכר ומצפים את פנים התבנית. מנערים את הסוכר העודף.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הגבינה, החלמונים, קמח, מחצית מכמות הסוכר, קליפת לימון, תמצית וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה.

  • 03.

    בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לקצף. בהדרגה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר הנותר, עד לקצף יציב, כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בעזרת מרית, מקפלים 1/3 מהקצף לבלילה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים את יתר הקצף בעדינות.

  • 05.

    יוצקים את התערובת לתבנית ואופים עד שהעוגה מקבלת גוון שחום עמוק והיא יציבה במרכזה, כשעה.

  • 06.

    מניחים לצינון על רשת כ-10 דקות לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(682)