מתכון לעוגת גבינה אפויה בסגנון איטלקי
מתכוננים לשבועות עם מתכון נהדר לעוגת גבינה אפוייה בסגנון איטלקי
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 24:
- חמאה לשימון התבנית
- 3/4 כוס סוכר + סוכר לציפוי התבנית
- 700 גרם גבינת כנען 5% "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות
- 1/4 כוס קמח
- קליפה מגורדת מ-2 לימונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בחמאה, מניחים מעט סוכר ומצפים את פנים התבנית. מנערים את הסוכר העודף.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את הגבינה, החלמונים, קמח, מחצית מכמות הסוכר, קליפת לימון, תמצית וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
-
03.
בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לקצף. בהדרגה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר הנותר, עד לקצף יציב, כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בעזרת מרית, מקפלים 1/3 מהקצף לבלילה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים את יתר הקצף בעדינות.
-
05.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים עד שהעוגה מקבלת גוון שחום עמוק והיא יציבה במרכזה, כשעה.
-
06.
מניחים לצינון על רשת כ-10 דקות לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים