מתכון גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים | השף הלבן

גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים

פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה אפויות בשמנת וגבינות. מתאים כתוספת לדג ויכול להוות מנה עיקרית לצמחונים. מנה קלאסית מהמטבח הצרפתית, פשוטה ומעודנת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בגודל 28X22 ס"מ:

  • 9 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות (מומלץ במנדולינה)
  • 1 כף עלי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט חמאת "תנובה" לשימון התבנית
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 גליל גבינת פרומעז "קולאז’" פרוס
  • 50 גרם פתיתי פרמז׳ן “קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים פרוסות תפוחי אדמה ותימין. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

  • 03.

    מסדרים את הפרוסות בשכבות בתבנית משומנת בחמאה. יוצקים שמנת לכיסוי ואופים כשעה עד שהשמנת נספגת בתפוחי האדמה. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

  • 04.

    לפני ההגשה מניחים מעל עיגולי גבינה, מפזרים פרמזן ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(112)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.