תפו"א בשמנת ופטריות
תפוחי אדמה ברוטב שמנת עם פטריות, מנה מנצחת לארוחת הערב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל7 מנות:
- 10 תפוחי אדמה חצי מבושלים קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 סמ"מ.
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 1 בצל (חתוך לקוביות בינוניות)
- מעט חמאה
- 1 קופסת שימורי פטריות או פטריות טריות
- חצי כפית שטוחה פלפל שחור
- רבע כפית שטוחה אגוז מוסקט
- כפית שטוחה אבקת מרק
- כף שטוחה מלח
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת של עמק
הוראות הכנה:
-
01.
מסדרים בתבנית את תפוחי האדמה כך שיהיו בצורה עומדת אחד לצד השני.
-
02.
מטגנים את הבצל עם החמאה עד להזהבה יפה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים כ-5 דקות ולשים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
בתוך קערה גדולה שופכים את מיכל השמנת לבישול ואת התבלינים ומתקנים לפי הצורך. את כל התערובת שופכים על תפו"א, מעל שמים את הגבינה הצהובה ולבסוף את הפטריות המטוגנות בחמאה ובצל.
-
04.
מכניסים לתנור כחצי שעה חשוף ולאחר מכאן לעוד חצי שעה מכוסה.
הכנת? כאן מדרגים