תפוח אדמה אפוי במילוי מנגולד וגבינת פטה
תפוח אדמה ממולא בגרסה חלבית חגיגית
המרכיבים ל6-10:
- 10 תפוחי אדמה מבושלים על קליפתם
- מלח, פלפל
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן קלוף קצוץ
- 1/2 חבילת מנגולד קצוץ
- 150 גרם גבינת פטה "פיראוס", חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
- תוכן תפוחי האדמה המבושלים
- 1 חלמון
- 1 כף חמאה מומסת
- מלח, פלפל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- לזילוף: 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוחי האדמה המבושלים ובעזרת כף פריזאית או כפית מרוקנים את תפוחי האדמה אך משאירים שוליים בעובי 1-
-
02.
5 ס"מ. שומרים את תכולת התפוחים.
-
03.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת נייר אפיה, בוזקים עליהם מעט מלח, פלפל וזולפים שמן זית. אופים כ 20 דקות עד ששולי תפוחי האדמה מזהיבים. מוציאים ומשאירים את התנור דולק.
טיימר מופעל
-
04.
בנתיים מכינים את המילוי: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים את המנגולד וממשיכים לטגן 4-5 דקות עד שהמנגולד רך. מוציאים לקערה, מוסיפים פטה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את הכיסוי: שמים את מרכיביו במעבד מזון ומעבדים לקרם. אם רוצים מעבירים לשקית זילוף.
-
06.
ממלאים את תפוחי האדמה במילוי המנגולד. מורחים או מזלפים קרם תפוחי אדמה על המילוי, מניחים בתבנית ואופים כ 15-20 דקות עד הזהבה. מגישים חם.
טיימר מופעל