תפוח אדמה אפוי במילוי מנגולד ופרובטו | השף הלבן

תפוח אדמה אפוי במילוי מנגולד וגבינת פטה

תפוח אדמה ממולא בגרסה חלבית חגיגית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה אפוי במילוי מנגולד וגבינת פטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6-10:

  • 10 תפוחי אדמה מבושלים על קליפתם
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות שמן זית
מילוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן קלוף קצוץ
  • 1/2 חבילת מנגולד קצוץ
  • 150 גרם גבינת פטה "פיראוס", חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
לכיסוי:
  • תוכן תפוחי האדמה המבושלים
  • 1 חלמון
  • 1 כף חמאה מומסת
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • לזילוף: 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את תפוחי האדמה המבושלים ובעזרת כף פריזאית או כפית מרוקנים את תפוחי האדמה אך משאירים שוליים בעובי 1-

  • 02.

    5 ס"מ. שומרים את תכולת התפוחים.

  • 03.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת נייר אפיה, בוזקים עליהם מעט מלח, פלפל וזולפים שמן זית. אופים כ 20 דקות עד ששולי תפוחי האדמה מזהיבים. מוציאים ומשאירים את התנור דולק.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    בנתיים מכינים את המילוי: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים את המנגולד וממשיכים לטגן 4-5 דקות עד שהמנגולד רך. מוציאים לקערה, מוסיפים פטה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מכינים את הכיסוי: שמים את מרכיביו במעבד מזון ומעבדים לקרם. אם רוצים מעבירים לשקית זילוף.

  • 06.

    ממלאים את תפוחי האדמה במילוי המנגולד. מורחים או מזלפים קרם תפוחי אדמה על המילוי, מניחים בתבנית ואופים כ 15-20 דקות עד הזהבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)