תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה
אוהבים תפוחי אדמה? אל תפספסו את זה: אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בגבינת גלבוע שאי אפשר לסרב להם
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אודי דגן
עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל5 מנות:
- 5 תפוחי אדמה
- 5 כפות שמן זית
- עלים מצרור בזיליקום טרי
- 2 שיני שום קלופות
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
לסיום הצלייה:
- 10 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן חצויות – סה"כ 20 חצאי פרוסות
- 1/3 כוס פירורי לחם מעורבבים עם 1/3 אגוזי לוז קצוצים
- מעט עלי טימין טרי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.
-
02.
מניחים תפוח אדמה בין שתי כפות עץ וחורצים את תפוח האדמה במרווחים של חצי ס"מ כמעט עד לסופו. משאירים חצי ס"מ כדי שתפוחי האדמה יישארו שלמים.
-
03.
כותשים במכתש ועלי את הבזיליקום עם השום, שמן הזית, במלח והפלפל למשחה גסה.
-
04.
מורחים את תפוחי האדמה במחית ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
05.
צולים את תפוחי האדמה כ-45 דקות עד שמתרככים ומשחימים. מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מכניסים 4 חצאי פרוסות גבנ"צ לכל תפוח אדמה בין הרווחים.
-
07.
מפזרים את תערובת האגוזים ומעט עלי טימין טרי ומחזירים לתנור ל5 דקות צלייה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים