תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה | השף הלבן

תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה

אוהבים תפוחי אדמה? אל תפספסו את זה: אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בגבינת גלבוע שאי אפשר לסרב להם

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'

המרכיבים ל5 מנות:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 5 כפות שמן זית
  • עלים מצרור בזיליקום טרי
  • 2 שיני שום קלופות
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
לסיום הצלייה:
  • 10 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן חצויות – סה"כ 20 חצאי פרוסות
  • 1/3 כוס פירורי לחם מעורבבים עם 1/3 אגוזי לוז קצוצים
  • מעט עלי טימין טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.

  • 02.

    מניחים תפוח אדמה בין שתי כפות עץ וחורצים את תפוח האדמה במרווחים של חצי ס"מ כמעט עד לסופו. משאירים חצי ס"מ כדי שתפוחי האדמה יישארו שלמים.

  • 03.

    כותשים במכתש ועלי את הבזיליקום עם השום, שמן הזית, במלח והפלפל למשחה גסה.

  • 04.

    מורחים את תפוחי האדמה במחית ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 

  • 05.

    צולים את תפוחי האדמה כ-45 דקות עד שמתרככים ומשחימים. מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות. 

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מכניסים 4 חצאי פרוסות גבנ"צ לכל תפוח אדמה בין הרווחים. 

  • 07.

    מפזרים את תערובת האגוזים ומעט עלי טימין טרי ומחזירים לתנור ל5 דקות צלייה. 

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)