גראטן אספרגוס
לקחנו את הגראטן הקלאסי והאהוב והחלפנו בו את תפוחי האדמה – לאספרגוס. מתכון מפתיע וקליל עם הירק המיוחד שישדרג לכם את תפריט האירוח
המרכיבים ל2-4 מנות:
- 1 צרור אספרגוס
- 1 כפית עלי טימין
- 50 גרם חמאה
- חצי כפית מלח
- 50 גרם קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- ½ שקית פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- רבע כפית אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
רוטב מורניי: בסיר בינוני קטן ממיסים את החמאה יחד עם המלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה. מוסיפים בבת אחת את השמנת ומערבבים נמרצות עם מטרפה. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה ותוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה, ולאחר מכן עוד כ-2 דקות נוספות עד שמתקבל קרם חלק וסמיך, ללא הפסקת ערבוב. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינה ואגוז מוסקט.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
03.
מחממים סיר גדול עם מים. מסירים כ-3 ס"מ מחלקו התחתון של האספרגוס ומשאירים את הגבעולים העדינים. כאשר המים רותחים מוסיפים 1 כף גדושה של מלח ומבשלים את האספרגוס כ-5 דקות. מוציאים עם מלקחיים למי קרח ומצננים. מסננים ומשמנים בשמן זית.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים את האספרגוס על תבנית קטנה ומעל החלק התחתון יוצקים את הרוטב, מפזרים מעל את הטימין ומעבירים לתנור החם ל-10 דקות, עד שמתקבל קרום מוזהב על פני הרוטב. מפזרים מעל עוד חופן קטן של גבינה מגורדת ומגישים מיד.
טיימר מופעל