תפוח אדמה מדורה בטעם פיצה – טעם נהדר בלי כל העשן | השף הלבן

תפוח אדמה מדורה בטעם פיצה

תפוח אדמה כמו שמכינים במדורה, אבל בבית! והפעם, יונית צוקרמן שדרגה אותו עם רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה שנותנים לו את טעמי הפיצה שכולם אוהבים

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מדורה בטעם פיצה
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל4-6 יחידות:

לתפוחי האדמה:
  • 6-4 תפוחי אדמה
  • 1/2 קילו מלח גס
לטופינג:
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל שחור
  • רוטב פיצה מוכן
  • פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • זיתים/תירס/פטריות – לבחירתכם
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומנגבים עם נייר מגבת

  • 02.

    שופכים את המלח הגס על תבנית התנור, מפזרים באופן אחיד ומניחים את תפוחי האדמה מעליו

  • 03.

    אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך שעה וחצי. ולאחר שעה וחצי מורידים את המעלות ל-200 ואופים כחצי שעה נוספת. לאחר האפייה, מצננים את תפוחי האדמה כ-10 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    יוצרים חתך בתפוחי האדמה ופותחים אותם. יש לוודא שלא חותכים את תפוחי האדמה עד הסוף. מניחים קוביות חמאה על תפוחי האדמה הפתוחים מערבבים מעט עם סכין חמאה. מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.

  • 05.

    מניחים על תפוחי האדמה רוטב פיצה ופתיתי מוצרלה ואופים כ-5 דקות בתנור עד להקרמה ומגישים

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)