תפוחי אדמה מעוכים עם עשבי תיבול וגבינה
מי שכבר טעם תפוחי אדמה מעוכים, יודע כמה הם ממכרים. בגרסה הזאת, עם עשבי תיבול טריים וחיזוק של גבינת פרמזן או גאודה, הם להיט אמיתי! דור משה עם המתכון
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל3-4 מנות:
- חבילת תפוחי אדמה קטנים
- עלים מ-2 ענפי טימין
- עלים מ-2 ענפי אורגנו
- מלח גס ופלפל שחור
- 5-6 כפות שמן זית
- 5 כפות פתיתי גבע פרמזן או מוצרלה "השף הלבן" / פתיתי גאודה עמק
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול, מחממים מים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם כמעט מוכנים.
-
02.
מסננים את המים.
-
03.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים את תפוחי האדמה בתבנית במרווחים גדולים.
-
04.
בעזרת תחתית של כוס מועכים מעט כל תפוח אדמה עד שהוא מתבקע (לא צריך ממש לשטח). מפזרים את הטימין, האורגנו, המלח הגס והפלפל ויוצקים את שמן הזית.
-
05.
אופים את תפוחי האדמה כ-30 דקות, או עד שהם מזהיבים מאוד.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים בעדינות את התבנית, מפזרים את הגבינה ומחזירים לתנור לחמש דקות נוספות.
הכנת? כאן מדרגים