קערות לביבות תפוחי אדמה ומוצרלה עם ביצת עין | השף הלבן

קערות לביבות תפוחי אדמה ומוצרלה עם ביצת עין

לא משנה אם תגישו אותם כארוחת ערב כיפית או כלביבות מושלמות ללא טיגון לכבוד חנוכה- מתכון של דור משה למאפים שיגנבו את ההצגה!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קערות לביבות תפוחי אדמה ומוצרלה עם ביצת עין
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל6 יחידות:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • חלבון מביצה בגודל L
  • כף קמח
  • מלח ופלפל
  • 6 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות. משמנים היטב תבנית מאפינס. 

  • 02.

    מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב. מערבבים אותם עם פתיתי המוצרלה, החלבון, הקמח, המלח והפלפל. מחלקים את הבלילה בין השקעים של תבנית המאפינס ומועכים אותם לקבלת "קערות". אופים עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב (כ-20 - 25 דקות). 

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים ביצה בכל שקע- שימו לב, ייתכן שלא יהיה מקום לכל החלבון. לכן מומלץ לשבור הביצה לכוס, להניח את החלמון בתוך השקעים ולמלא בשארית החלבון. אופים במשך כמה דקות, עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצה.

הכנת? כאן מדרגים
(19)