מתכון תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה

תפוח אדמה מוקרם וממכר שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה

המרכיבים למנות 4:

  • 5 תפוחי אדמה אדומים שטופים היטב
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בינוניות
  • חופן גבינה "גליל-רוקפור" של תנובה, מגוררת גס
  • חופן פתיתי גאודה עמק
  • 2 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, חותכים שוב כל חצי לאורך. חותכים את הרבעים לאורכם כך שיווצרו 3 פרוסות בצורה סירה. בסוף החיתוך יהיו לפנינו 12 פרוסות תפוחי אדמה מאורכות.

  • 02.

    מרתיחים מים בסיר גדול בתוספת חצי כפית מלח.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

  • 04.

    לאחר רתיחת המים בסיר מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומבשלים ברתיחה קלה כ-5 דקות. מסננים במסננת גדולה ורחבה ומצננים מעט באוויר (לא בשטיפה מתחת למים).

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית רחבה ובוזקים מעליהם כפית מלח גס, 2 כפות שמן זית, קורט פלפל שחור גרוס וקוביות פלפל אדום ומערבבים היטב.

  • 06.

    מעבירים לצליה בתנור במשך 30-35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל כל תפוחי האדמה בצורה שווה את הגבינות המגוררות ומחזירים לתנור להמסת הגבינות ולהשחמה קלה.

  • 08.

    מוציאים מן התנור, מפזרים צנוברים קלויים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(53)