תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה
תפוח אדמה מוקרם וממכר שלא תרצו להפסיק לאכול
המרכיבים למנות 4:
- 5 תפוחי אדמה אדומים שטופים היטב
- 1/2 כפית מלח שולחן
- 1 כפית מלח גס
- 2 כפות שמן זית
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בינוניות
- חופן גבינה "גליל-רוקפור" של תנובה, מגוררת גס
- חופן פתיתי גאודה עמק
- 2 כפות צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, חותכים שוב כל חצי לאורך. חותכים את הרבעים לאורכם כך שיווצרו 3 פרוסות בצורה סירה. בסוף החיתוך יהיו לפנינו 12 פרוסות תפוחי אדמה מאורכות.
-
02.
מרתיחים מים בסיר גדול בתוספת חצי כפית מלח.
-
03.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
-
04.
לאחר רתיחת המים בסיר מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומבשלים ברתיחה קלה כ-5 דקות. מסננים במסננת גדולה ורחבה ומצננים מעט באוויר (לא בשטיפה מתחת למים).
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית רחבה ובוזקים מעליהם כפית מלח גס, 2 כפות שמן זית, קורט פלפל שחור גרוס וקוביות פלפל אדום ומערבבים היטב.
-
06.
מעבירים לצליה בתנור במשך 30-35 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל כל תפוחי האדמה בצורה שווה את הגבינות המגוררות ומחזירים לתנור להמסת הגבינות ולהשחמה קלה.
-
08.
מוציאים מן התנור, מפזרים צנוברים קלויים ומגישים חם.