עוגת גבינה־שמנת אוורירית
עוגה אפויה במרקם עדין של מוס. קלילה ונהדרת. יתרון נוסף – היא איננה זקוקה לקירור של לילה לפני האכילה. לטובת הנראות, רצוי להכין את הקלתית מביסקוויטים כהים.

המרכיבים ל 12:
- 200 גרם ביסקוויטים טחונים (רצוי מהסוג הכהה, בטעם קקאו או בטעם שוקולד מריר)
- 1 כף סוכר
- 110 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 3 ביצים גדולות מופרדות
- ¼ כוס (50 גרם) + ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
- ½1 גביעים (300 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 3 כפות אבקת פודינג לבישול בטעם וניל (או קורנפלור)
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 2 כפות ליקר תפוזים משובח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. מערבבים יחד את המצרכים לקלתית, ומהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות (עד חצי הגובה בערך) של תבנית בקוטר 26 ס"מ. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור החמה, ואופים את הבסיס במשך 10 דקות. מוציאים את שתי התבניות יחד מהתנור ומצננים עד שמסיימים להכין את תערובת הגבינה והשמנת. מנמיכים את חום התנור ל־150 מעלות.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה בינונית מקציפים את חלבוני הביצים לקצף רך. מוסיפים ¼ כוס סוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עוד דקה לקצף יציב.
-
03.
בקערה שנייה מערבלים את הגבינה עם השמנת ועם המצרכים הנותרים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה והשמנת ויוצקים לתוך קלתית הביסקוויטים. מחזירים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 50-45 דקות, עד שתערובת הגבינה מתייצבת, פניה יבשים למגע ורק המרכז עוד רוטט מעט. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומניחים לעוגה להצטנן בתנור במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי. מגישים בטמפרטורת החדר או אחרי קירור. שאריות מאחסנים במקרר מכוסות היטב.
טיימר מופעל