עוגת גבינה ושוקולד לייט – עוגה קלה בטעם שוקולד משובח | השף הלבן

עוגת גבינה-שוקולד לייט

יש לה טעם של מעדן שוקולד משובח למרות אחוזי שומן נמוכים במיוחד. המרקם הקטיפתי מתקבל משימוש בקוטג' (כן!) שמעניק לה טעם עדין. לא ינחשו שבגבינה שבה רק 5% שומן

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה-שוקולד לייט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

  • 4 גביעי קוטג' 5% "תנובה"
  • 1 כוס כמו-סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה 9% "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית אבקת קפה נמס (אם הוא מגורען - ממיסים בכפית מים רותחים ומצננים)
  • להגשה: 1 קוביית שוקולד
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 170 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  • 02.

    שמים במיכל מעבד מזון את הקוטג' ומעבדים לעיסה חלקה, ללא גושי הקוטג'.

  • 03.

    מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה (ללא הציפוי) ומעבדים לעיסה חלקה.

  • 04.

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. 

  • 05.

    אופים את העוגה כ-45 דקות עד שהיא מתייצבת והמרכז עדיין רוטט.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערית, מורחים על פני העוגה ומחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות אפיה נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה ל-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    מצננים את העוגה ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות. מגררים שוקולד על פניה ומגישים.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10)