עוגת גבינה-שוקולד לייט
יש לה טעם של מעדן שוקולד משובח למרות אחוזי שומן נמוכים במיוחד. המרקם הקטיפתי מתקבל משימוש בקוטג' (כן!) שמעניק לה טעם עדין. לא ינחשו שבגבינה שבה רק 5% שומן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
- 4 גביעי קוטג' 5% "תנובה"
- 1 כוס כמו-סוכר
- 4 ביצים
- 1/2 כוס קקאו
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה תנובה 9% "השף הלבן"
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית אבקת קפה נמס (אם הוא מגורען - ממיסים בכפית מים רותחים ומצננים)
- להגשה: 1 קוביית שוקולד
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 170 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
-
02.
שמים במיכל מעבד מזון את הקוטג' ומעבדים לעיסה חלקה, ללא גושי הקוטג'.
-
03.
מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה (ללא הציפוי) ומעבדים לעיסה חלקה.
-
04.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
05.
אופים את העוגה כ-45 דקות עד שהיא מתייצבת והמרכז עדיין רוטט.
טיימר מופעל
-
06.
מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערית, מורחים על פני העוגה ומחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות אפיה נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה ל-5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים את העוגה ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות. מגררים שוקולד על פניה ומגישים.
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים