עוגת גבינה מלוחה במרקם עדין ובטעם נפלא | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה מלוחה במרקם עדין ובטעם נפלא

מכינים את המעדן הזה באותה דרך שבה מכינים עוגת גבינה אפויה. מקבלים מעין פאטה גבינה במרקם עדין ובטעם נפלא שמתאים מאוד לאירוח.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה מלוחה במרקם עדין ובטעם נפלא
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10 מנות:

  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 75 גרם קרקרים (מהסוג המלוח הפשוט) מרוסקים לפירורים עדינים
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
  • 100 גרם גבינת גליל/רוקפור "תנובה" מפוררת
  • 2 כפיות סירופ מייפל טהור או דבש
  • ¼ כפית פלפל לבן טחון
  • 2 ביצים גדולות
  • ממרח פלפלים מתוקים אדומים "אוליביה" להגשה
גודל תבנית: תבנית מוארכת 10x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מוארכת 10x30 ס"מ במעט מהחמאה המומסת, מרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר. מערבבים את פירורי הקרקר עם החמאה המומסת, משטחים על תחתית התבנית בשכבה אחידה ומהדקים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מכוונים את התנור לחום נמוך (140 מעלות).

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מערבלים יחד גבינת שמנת וגבינת רוקפור. מסיפים מייפל או דבש, פלפל וביצים ומערבלים לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות - רק עד שתערובת הגבינה מתייצבת. מצננים בתבנית עד להגשה. מגישים בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 03.

    מחלצים את העוגה מהתבנית, ומעבירים אותה למגש או לקרש חיתוך. פורסים למנות ומגישים כל מנה עם זילוף נדיב של ממרח פלפלים מתוקים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)