עוגת גבינה לימונית נימוחה וקרמית שכולם אוהבים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה נימוחה וקרמית בניחוח לימוני משגע

מאת: יאיר סיסו
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה לימונית

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית 26:

מרכיבים:
לתחתית:
  • 1/2 1 כוסות פירורי בסקוויט
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
לעוגה:
  • 500 גרם גבינת שמנת תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/4 כוס מיץ לימון או ליים
  • 2 ביצים
לציפוי:
  • 2 כוסות שמנת חמוצה תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ לימון או ליים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות

  • 02.

    מערבבים את חומרי הבסיס לתערובת פירורית ומשטחים על תחתית תבנית 26 מרופדת בנייר אפיה ומהדקים

  • 03.

    מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, תמצית הוניל ומיץ הלימון,

  • 04.

    מוסיפים ביצה ומערבבים, מוסיפים את הביצה השניה ומערבבים

  • 05.

    יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומכניסים לתנור לאפיה של 40 דקות או עד שסכין הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מוציאים ומצננים כ-5 דקות

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מורידים מעט את חום התנור לחום בינוני נמוך של 160 מעלות

  • 08.

    מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה, מחליקים מעט ומכניסים להמשך אפיה של כ-10 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

     מוציאים לצינון על רשת

  • 10.

    מפזרים מעל העוגה מעט גרידת קליפת לימון

הכנת? כאן מדרגים
(79)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.