מתכון לעוגת גבינה לימונית
עוגת גבינה נימוחה וקרמית בניחוח לימוני משגע

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית 26:
- 1/2 1 כוסות פירורי בסקוויט
- 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
- 500 גרם גבינת שמנת תנובה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1/4 כוס מיץ לימון או ליים
- 2 ביצים
- 2 כוסות שמנת חמוצה תנובה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מיץ לימון או ליים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות
-
02.
מערבבים את חומרי הבסיס לתערובת פירורית ומשטחים על תחתית תבנית 26 מרופדת בנייר אפיה ומהדקים
-
03.
מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, תמצית הוניל ומיץ הלימון,
-
04.
מוסיפים ביצה ומערבבים, מוסיפים את הביצה השניה ומערבבים
-
05.
יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומכניסים לתנור לאפיה של 40 דקות או עד שסכין הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים ומצננים כ-5 דקות
טיימר מופעל
-
07.
מורידים מעט את חום התנור לחום בינוני נמוך של 160 מעלות
-
08.
מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה, מחליקים מעט ומכניסים להמשך אפיה של כ-10 דקות
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים לצינון על רשת
-
10.
מפזרים מעל העוגה מעט גרידת קליפת לימון