מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פסיפלורה
עוגת גבינה ופסיפלורה
המרכיבים ל10 מנותתבנית 26 ס"מ:
- 1.5 כוסות קמח
- 100 גרם חמאת תנובה
- 1 כוס סוכר
- 2 גביעי גבינת תנובה 9% - סה"כ 500 גרם.
- 2 גביעי גבינת נפולאון בטעם טבעי
- 1 כוס סוכר
- 6 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת "השף הלבן"
- גרידת לימון (מלימון אחד)
- 5 יחידות פסיפלורה טרייה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל החומרים לבסס במעבד מזון המצויד בלהב פלדה ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
-
02.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות. מקררים לילה במקרר (מכוסה בניילון).
טיימר מופעל
-
03.
מערבלים את כל חומרי המלית במערבל במהירות נמוכה מאוד כ-8 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את תערובת המלית על הבסיס האפוי לאחר שהתקרר.
-
05.
שמים את התבנית העגולה בתוך תבנית התנור. יוצקים לתבנית התנור 3 כוסות מים (בן מרי).
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-50 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מקררים את העוגה במשך לילה. אפשרויות לציפוי העוגה: פסיפלורה – מרוקנים את פנים הפסיפלורה ומבשלים בסיר 4 יחידות פסיפלורה עם 2 כפיות אבקת סוכר כ-10 דקות. מצננים ומצפים את העוגה. שוקולד לבן – מחממים בסיר 3/4 כוס שמנת עמידה לקצפת 38%, עד לסף רתיחה. מורידם האש, מוסיפים 100 גרם חמאת תנובה ו-100 גרם שוקולד לבן. קיווי – פורסים קיווי ומעטרים את העוגה.
טיימר מופעל