עוגת גבינה אפויה עם פסיפלורה במתכון משגע | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פסיפלורה

עוגת גבינה ופסיפלורה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פסיפלורה

המרכיבים ל10 מנותתבנית 26 ס"מ:

לבסיס:
  • 1.5 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס סוכר
החומרים למלית
  • 2 גביעי גבינת תנובה 9% - סה"כ 500 גרם.
  • 2 גביעי גבינת נפולאון בטעם טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת "השף הלבן"
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 5 יחידות פסיפלורה טרייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל החומרים לבסס במעבד מזון המצויד בלהב פלדה ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.

  • 02.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות. מקררים לילה במקרר (מכוסה בניילון).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מערבלים את כל חומרי המלית במערבל במהירות נמוכה מאוד כ-8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    יוצקים את תערובת המלית על הבסיס האפוי לאחר שהתקרר.

  • 05.

    שמים את התבנית העגולה בתוך תבנית התנור. יוצקים לתבנית התנור 3 כוסות מים (בן מרי).

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 07.

    מקררים את העוגה במשך לילה. אפשרויות לציפוי העוגה: פסיפלורה – מרוקנים את פנים הפסיפלורה ומבשלים בסיר 4 יחידות פסיפלורה עם 2 כפיות אבקת סוכר כ-10 דקות. מצננים ומצפים את העוגה. שוקולד לבן – מחממים בסיר 3/4 כוס שמנת עמידה לקצפת 38%, עד לסף רתיחה. מורידם האש, מוסיפים 100 גרם חמאת תנובה ו-100 גרם שוקולד לבן. קיווי – פורסים קיווי ומעטרים את העוגה.  

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(106)