קאפקייקס שוקולד ועדשים צבעוניות
הילדים ישמחו לעזור בהכנת הקאפקייקס הממולאות האלה וישמחו עוד יותר לזלול אותן בתום האפייה.

המרכיבים ל 10 יחידות:
- 50 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- ¼ כוס ממרח קקאו־אגוזים (נוטלה או מותג אחר) + 3 כפות למילוי העוגות
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 3 כפות חלב
- כ־100 סוכריות עדשים צבעוניות קטנות ממולאות שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת ערבוב טורפים יחד במטרף חמאה, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים ¼ כוס ממרח קקאו־אגוזים וביצה וממשיכים לטרוף לתערובת חלקה. מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חלב וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית שקעים ב־10 עטרות נייר מס'
-
03.
מחלקים כף מתערובת העוגה לכל עטרת נייר. מורחים את תערובת העוגה על תחתית עטרת הנייר בעזרת כפית. מניחים כ־¾ כפית של ממרח קקאו־אגוזים במרכז כל עטרת נייר. מחלקים את תערובת העוגה הנותרת בין עטרות הנייר (קצת יותר מכף לכל עוגה) ומיישרים את פניה בגב כפית.
-
04.
מפזרים על כל קאפקייק 10 עדשים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שהקאפקייקס תפוחות ומרכזן יציב למגע. מצננים 10 דקות בתבנית ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.
טיימר מופעל