מאפינס בננה-לימון עם ציפוי קרמל - מתכון טבעוני וטעים! | השף הלבן

מאפינס בננה-לימון על בסיס משקה סויה עם ציפוי קרמל

מאפינס בננה מושלמים עם ציפוי קרמל משודרג, מושלם וקל להכנה!

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל12 יחידות:

  • ספריי שמן קנולה
  • 3 בננות בשלות
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 100 גרם ( חצי כוס ) רסק תפוחים
  • 100 מ"ל ( חצי כוס ) מיץ לימון + קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 גביע מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת/מעדן סויה BIO בטעם תות
  • 100 גרם ( חצי כוס ) סוכר לבן + 40 גרם ( 2 כפות ) דבש
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 250 גרם ( 2 כוסות פחות 2 כפות ) קמח לבן
  • 10 גרם ( שקית ) אבקת אפייה
  • 4 כפות בוטנים קצוצים
לציפוי קרמל
  • 100 גרם ( 1/2 כוס ) סוכר
  • כוס משקה סויה תנובה בטעם וניל/מועשר
  • חצי כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל170 מעלות.

  • 02.

    מועכים את הבננות במזלג, מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם

  • 03.

    חמאת הבוטנים, הרסק, הלימון, המעדן, השמן והדבש. מערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת

  • 05.

    אחידה.

  • 06.

    מעבירים לתבנית: מתיזים שמן קנולה לתבנית מאפינס וממלאים

  • 07.

    כל שקע עד ל3/4 מגובהו. מפזרים מעט בוטנים מלמעלה. אופים כ-20 דקות בתנור עד

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    שקיסם יוצא לח.

  • 09.

    מכינים קרמל: מפזרים סוכר

  • 10.

    במחבת רחבה וממיסים על אש בינונית לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים בזהירות

  • 11.

    את משקה הסויה ושאר החומרים, מורידים את האש ומבשלים 4-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 12.

    מצננים.

  • 13.

    לפני ההגשה טובלים כל מאפינס במעט מרוטב

  • 14.

    הקרמל.

הכנת? כאן מדרגים
(1)